2017 MT/GT 集中討論 (4) 幾時有offer

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
Disney 我收到graduate opportunities,但我frd收到graduate programs 但我哋兩個都係兩樣報哂
你咁都留意到 我睇完你講之後即刻check 一check ,發現我都係grad opportunities! 兩個有咩分別? 求教

graduate program 係類似mt既位, 收好少人
graduate opportunities 係open 比fresh grad既普通迪士尼工, 做返你報個個department做既野
利申: 聽過recruitment talk

普通迪士尼工姐係點?都係做office 不過係entry- level job?

應該係人工同career path唔同

Starting 好似係 13,000 vs 19,000

下!!$13k 我都係繼續做我嘅15k big 4 奴工算

我都諗住疊埋心水做big4算
你咁都留意到 我睇完你講之後即刻check 一check ,發現我都係grad opportunities! 兩個有咩分別? 求教

graduate program 係類似mt既位, 收好少人
graduate opportunities 係open 比fresh grad既普通迪士尼工, 做返你報個個department做既野

普通迪士尼工姐係點?都係做office 不過係entry- level job?

下!!$13k 我都係繼續做我嘅15k big 4 奴工算

我都諗住疊埋心水做big4算

我估唔到迪士尼出手低到咁 交通費都唔止啦
In完AA覺得自己7左😭😭😭
左邊果個好似唔多鍾意我

有無tips, 我聽日去

我都係
1st interview形式係點

正常HR in其實 我7姐

係individual??
其實shl verification即係做多次apt test?

仲有個written test

Interview中定英

個email乜詳情都無
Disney 我收到graduate opportunities,但我frd收到graduate programs 但我哋兩個都係兩樣報哂

好似又無13k咁低嘅 佢哋最近啲廣告請個酒店執房都唔止依個價啦
Hong Kong airlines 是咪仲未有消息?

有人收到啦

呢到咁多人都陣忙哂???

可能未出曬

幾時收到?

上星期五
但問左hr 直至琴日都係未出曬的

咁你/你個friend幾時HR Interview ar?

因為之前二月2x號, 我send jor 個email俾個HR問佢係唔係出咗 HR Interview, 之後佢即刻打俾我, 同我講: 佢地都未開始Hr In, 因為佢哋嗰陣時仲未收到Psy Report Analysis from vendor.

同埋我哋仲講笑話應該唔會人品太差, Foul啲人? 佢話其實係睇下你Group In 嘅時候同你嘅personality 有冇太大出入.

巴打加油 我personality test 應該被foul 😭 真誠in直覺做test都foul 我真係冇聲出
迪士尼最好要溫下佢d卡通人物同背景,我果陣聽recruimennt talk佢話個written test都有機會/有一部分考你對迪士尼既了解。

佢果陣係talk入面問我地frozen其中一個公主係黎自咩國家
又到星期五啦,仲收唔到mail
有無人報左johnson control ??
有無人有報pccw media group?
想知有無人報左DHL有消息?
有無人報左johnson control ??

冇消息
有無人有報pccw media group?

想知有無人報左DHL有消息?

未有消息
迪士尼最好要溫下佢d卡通人物同背景,我果陣聽recruimennt talk佢話個written test都有機會/有一部分考你對迪士尼既了解。

佢果陣係talk入面問我地frozen其中一個公主係黎自咩國家

咁多套卡通點温

識背新白雪公主系列計唔計

好似冇乜問過卡通人物嘅嘢喎

反而份written 有卡通人物做主角嘅問題

聽talk果陣佢係咁講喎 照讀下無壞既
有冇人收到tdc first in?

咩東東
馬會係咪出哂AC

有人收到?

有人收到?

我無 又衰左

有人收到?

我無 又衰左

收到 可能未出哂呢
今日見完HKAA
見到佢張分紙全部圈中間
無望了
Hkt出咗offer?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞