2017 MT/GT 集中討論 (4) 幾時有offer

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
孝感動天 dbs打左黎啦終於

恭喜 代問幾錢人工

GA?

係 人工佢冇講 我冇問
因為佢話credit report未出
遲多兩三個禮拜先send正式offer email
琴日佢打黎純粹通知下

恭喜 代問幾錢人工

GA?

係 人工佢冇講 我冇問
琴日佢打黎純粹通知下

仲未有電話,今次仆街了

恭喜 代問幾錢人工

GA?

係 人工佢冇講 我冇問
琴日佢打黎純粹通知下

仲未有電話,今次仆街了

留意3663字頭電話 佢琴晚八點幾先打黎

恭喜 代問幾錢人工

GA?

係 人工佢冇講 我冇問
琴日佢打黎純粹通知下

仲未有電話,今次仆街了

唔該巴打,希望做同事
信和mt 出左panel in 未呀?HR之前話3月頭通知3月尾in

恭喜 代問幾錢人工

GA?

係 人工佢冇講 我冇問
琴日佢打黎純粹通知下

仲未有電話,今次仆街了

唔該巴打,希望做同事

屌西 想有offer
信和mt 出左panel in 未呀?HR之前話3月頭通知3月尾in

出咗Final In好耐囉喎. 巴打
個Excel都已經update jor la.

不要氣餒!! [Final In的不是我]

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ypc0IXNoREuDuB3GhYEl3_-Veb-eV0jvURjR2cSG2iU/edit#gid=1825604330
上商好似仲未打來去interview,我見到有人話已經有interview,唉

i know that feel bro, 我月頭做ap test的..

巴打,你揀咩?我揀第一係treausry

same here
有冇聽日去ncb既朋友?

兩年前出左offer
不過reject左
當時仲有既offer係恒隆

報過3間big4 除左PWC
Fail哂

現職跨國公司MT
Retail industry

有咩想問都可以幫下大家手

@梁朝偉
Need your help ar.
pan.peter2468@gmail.com
上商好似仲未打來去interview,我見到有人話已經有interview,唉

i know that feel bro, 我月頭做ap test的..

巴打,你揀咩?我揀第一係treausry

same here

等下啦. 我都冇.
但係佢連派apt test, 都派成2-3 weeks.
有冇人見完ura ???
有冇聽日去ncb既朋友?

兩年前出左offer
不過reject左
當時仲有既offer係恒隆

報過3間big4 除左PWC
Fail哂

現職跨國公司MT
Retail industry

有咩想問都可以幫下大家手

岩岩收到ncb assessment session
想問會大概做咩同written點考

好唔好pay就唔知 但係就好浪費時間
去兩個半鐘 得一分鐘interview
同60分鐘written test一中一英題目
之後仲有兩個stages-Group In同 Individual In

佢電話話個日有活動仲以為要玩下game
1分鐘可以點in?

佢有六條題目比你抽其中一條
一分鐘準備時間 再用一分鐘廣東話作答

Me 覺得已死
有無巴絲收到HKT commercial group in?
有冇人知IBM CbD(consulting) 出左offer 未

出咗Final In好耐囉喎. 巴打
個Excel都已經update jor la.

不要氣餒!! [Final In的不是我]

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ypc0IXNoREuDuB3GhYEl3_-Veb-eV0jvURjR2cSG2iU/edit#gid=1825604330

我都無
有無巴絲有九巴MT消息?3月頭in完final in後都未有聲氣,係唔係收得皮

同問

巴打你係幾號in?

3月1 你呢a巴?

直接send email問HR 啦
佢地幾快覆

巴你都報左?

Yes
有無巴絲收到HKT commercial group in?

其實有無人係收唔到 我apt test 有一半都係亂答都收到

Me 覺得已死

點解???我覺得中中等等 你係咪都兩男一女in ?

Me 覺得已死

因為個女人好西,仲有我in左二十五分鐘就完,有個frd in 左四十分鐘 佢地對我應該都無咩興趣

其實有無人係收唔到 我apt test 有一半都係亂答都收到

我無做一題written 都收到 痴線😂

我無做一題written 都收到 痴線

Me 覺得已死

因為個女人好西,仲有我in左二十五分鐘就完,有個frd in 左四十分鐘 佢地對我應該都無咩興趣

我都好似大約半個鐘 亦都覺得個女人好西,不過可能佢本身係咁 你個fd好勁嫁?

Me 覺得已死

我都好似大約半個鐘 亦都覺得個女人好西,不過可能佢本身係咁 你個fd好勁嫁?

都幾勁,讀嘅野又比較related所以我都係無機會架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞