2017 MT/GT 集中討論 (4) 幾時有offer

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
BOC 個GP有冇機會5/6月有死雞汁

如無意外我會reject

有咩好路數

巴打Swire點

尋日final in完 跪緊offer
有冇聽日去ncb既朋友?

兩年前出左offer
不過reject左
當時仲有既offer係恒隆

報過3間big4 除左PWC
Fail哂

現職跨國公司MT
Retail industry

有咩想問都可以幫下大家手

岩岩收到ncb assessment session
想問會大概做咩同written點考
有無岩岩in完ccb嘅巴絲

Me earlier this week.
Which division are you interviewing for ah?
有無巴絲有九巴MT消息?3月頭in完final in後都未有聲氣,係唔係收得皮
有無巴絲有九巴MT消息?3月頭in完final in後都未有聲氣,係唔係收得皮

同問

兩年前出左offer
不過reject左

Fail哂

現職跨國公司MT

幾時in👐🏻
有無人有Nielsen / Meltwater 消息

兩年前出左offer
不過reject左

Fail哂

現職跨國公司MT

好唔好pay就唔知 但係就好浪費時間
去兩個半鐘 得一分鐘interview
同60分鐘written test一中一英題目
之後仲有兩個stages-Group In同 Individual In
有無人有Nielsen / Meltwater 消息

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ypc0IXNoREuDuB3GhYEl3_-Veb-eV0jvURjR2cSG2iU/edit#gid=1825604330

Meltwater Rolling basis (Friend got returned offer, thus I know)
孝感動天 dbs打左黎啦終於

同問

巴打你係幾號in?

同問

巴打你係幾號in?

3月1 你呢a巴?

兩年前出左offer
不過reject左

Fail哂

現職跨國公司MT

好唔好pay就唔知 但係就好浪費時間
去兩個半鐘 得一分鐘interview
同60分鐘written test一中一英題目
之後仲有兩個stages-Group In同 Individual In

佢電話話個日有活動仲以為要玩下game
1分鐘可以點in?

兩年前出左offer
不過reject左

Fail哂

現職跨國公司MT

幾時in👐🏻

下星期五

同問

巴打你係幾號in?

3月1 你呢a巴?

直接send email問HR 啦
佢地幾快覆

同問

巴打你係幾號in?

3月1 你呢a巴?

直接send email問HR 啦
佢地幾快覆

巴你都報左?
大新hr in之後有冇人有消息?

in jor, HR said mid/late April sin yau next round, no worries

Me earlier this week.
Which division are you interviewing for ah?

ngo in customer bank (ho chi hai), do u when chut next round?
HKA收到tour 十拿九穩? 多唔多人收到?

呢到
絲打你都收到?

好多人都收到? 係咪一定要去架? 收到即係入硬final啦

兩年前出左offer
不過reject左

Fail哂

現職跨國公司MT

幾時in👐🏻

下星期五

佢約左今日
但我唔得閒約左下星期五
各位巴絲, 如果有job update, please please 喺度Update.
成L日得個等字.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ypc0IXNoREuDuB3GhYEl3_-Veb-eV0jvURjR2cSG2iU/edit#gid=1825604330

呢到
絲打你都收到?

唔清楚幾多人收到呀
佢話去唔去都得
想問下有冇人收到dairyfarm電話?
我今日收到,係咪已經算派左offer?

呢到
絲打你都收到?

唔清楚幾多人收到呀
佢話去唔去都得

At least 30-50 la I think.
Here dou yau 4 lor.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞