2017 MT/GT 集中討論 (4) 幾時有offer

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
CX IT GT 如果FAIL左會唔會出reject letter

有人成功收到email咩?

好似未
問下姐

當日in 得太chill 應該已經出事
有無人有報pccw media group?

做咗written test未?有無interview
Kerry MT 出pre screening test

收到

收到

收到+1
唔想做

Rolling basis
已經有人去到AC / second final round 好似係. (my frd)

Can check
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ypc0IXNoREuDuB3GhYEl3_-Veb-eV0jvURjR2cSG2iU/edit#gid=1825604330
巴/絲可以唔使成日問 Stage LOL

大家有Excel睇
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ypc0IXNoREuDuB3GhYEl3_-Veb-eV0jvURjR2cSG2iU/edit#gid=1825604330

真係最齊
想問下意見.
如果有Bloomberg or similar firm offer.
25K+ monthly salary.

唔使即刻做Sales/RM.
係咪應該做? 但我驚之後好轉番出來/轉工.

做咗written test同group in
HR話仲有兩round 四月先出下一round 不過請得6個 所以應該都冇機
追左post, 但可能睇漏眼

有冇巴/絲申請左Coach MT?
或者, 有冇巴/絲曾經申請過, 甚至做過Coach MT?

想了解多d

聽過recruitment talk 完左program係做store manager

做咗written test同group in
HR話仲有兩round 四月先出下一round 不過請得6個 所以應該都冇機

你幾時做written架?
有冇人知馬會ac做乜?
同埋大概幾錢人工?
有冇人知馬會ac做乜?
同埋大概幾錢人工?

Ho Chi 16 - 22K depending on which GT program
其實我諗大部分retail store mt program 嘅終點都係一間store 嘅manager( i.e. 唔洗咩學歴) ....比較少係真係參與一間店之外嘅野... 例如美心,coach , city chain 果啲全部都係咁... 做得retail mt就預左
其實我諗大部分retail store mt program 嘅終點都係一間store 嘅manager( i.e. 唔洗咩學歴) ....比較少係真係參與一間店之外嘅野... 例如美心,coach , city chain 果啲全部都係咁... 做得retail mt就預左

你聽過個talk?

可以講多少少嗎?

特別係expected salary應該幾多
MIC Retail MT既expected salary多數幾多?

我唔知coach ,因為我聽過美心咋,不過我本身就知大部分retail mt都係咁 所以我揾唔到工先會考慮

你聽過個talk?

可以講多少少嗎?

MIC Retail MT既expected salary多數幾多?

我唔知coach ,因為我聽過美心咋,不過我本身就知大部分retail mt都係咁 所以我揾唔到工先會考慮

我知city chain 係唔知12定13k, 佢招聘廣告好似有寫,其他唔知但我估都係唔會過15k,依啲工可以高得去邊呀

你聽過個talk?

可以講多少少嗎?

我知city chain 係唔知12定13k, 佢招聘廣告好似有寫,其他唔知但我估都係唔會過15k,依啲工可以高得去邊呀

DFS去到近20k喎
所以先想知MIC luxury brand 如Coach開幾多

港資當然西

你都岩嘅 我知果啲都係港資咋 因為我對retail無咩大興趣

你聽過個talk?

可以講多少少嗎?

DFS去到近20k喎
所以先想知MIC luxury brand 如Coach開幾多

港資當然西

你都岩嘅 我知果啲都係港資咋 因為我對retail無咩大興趣

我諗coach 嘅retail mt 同美心嗰啲唔一樣。coach 嗰啲雖然都係做舖,但人地有應該有佣架嘛,冇理由你同其他同事一齊賣貨,但格離有佣你冇。美心賣西餅呢啲邊到會有佣畀你。而且呢啲luxury brands 嘅store manager 再升有機會係retail manager (睇幾間舖)。平時你冇mt program 嘅就要由細做起,冇返3-7年邊會有store manager 畀你做。所以鍾意sell 嘢追commission 嘅話我相信呢啲luxury brands嘅fast track program 都唔錯。
DFS fix 死20k,但其實佢係一個rotation program,完咗之後或者可以做到個retail manager /back office(呢個我唔太清楚)。所以佢同其他retail mt又有啲唔同。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞