2017 MT/GT 集中討論 (4) 幾時有offer

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
有冇人in 過建設銀行mt first round assessment?
大約內容係點?

CCB仲係First in緊... LOL

到底佢請幾多人
迪士尼最好要溫下佢d卡通人物同背景,我果陣聽recruimennt talk佢話個written test都有機會/有一部分考你對迪士尼既了解。

佢果陣係talk入面問我地frozen其中一個公主係黎自咩國家

識背新白雪公主系列計唔計

好似冇乜問過卡通人物嘅嘢喎

反而份written 有卡通人物做主角嘅問題

聽talk果陣佢係咁講喎 照讀下無壞既

知唔知迪士尼graduate opportunity係咪出哂email 喇?
我12月報 一直都冇email
有冇人in 過建設銀行mt first round assessment?
大約內容係點?

first in兩個月 佢請好多人咩
有無人in過某法資Private Banking

BNP?

In過合約工,沒經驗所以收左皮

in 咩位
any news from DBS GA?

應該冇check得咁快掛 辦左一日工咋喎

知唔知係咪個個都有background check?

已經等到好心急

已經等到好心急

剩係呢個post都有4個人有background check

已經等到好心急

剩係呢個post都有4個人有background check

姐係應該個個都有啦
點解無人有update 過tdc

已經等到好心急

姐係應該個個都有啦

但你地有冇人冇印象 我地final in前簽左份野 我印象中記得最尾果版有寫佢個selection process去到邊個stage
我記得total有6個box 而final in好似第4定第5格
利申 唔知有冇睇錯

我識一個做新世界mt, 一grad左叫senior officer , 應該唔係am retail 果啲仲慘,俾個manager 你做都可能係store manager 咋嘛,根本唔洗學歷(eg美心) 所以我好煩惱 big 4 升反兩三年職,人工已經好唔錯,mt如果無得升,真係唔知grad左program後到底係幾錢

big4 三年後有個牌都係二萬六七
你同一般officer比係好好既
但同正常mt比我真係唔覺好好(兩三年後)
我諗local property MT完program應該衰極都有三皮掛,可能低過mt program 個人工既
retail 果d根本就唔應該拉落正常mt到講啦

有三皮但係有無得升先 career path始終好似唔係好清晰

睇你幾進取啦
之前有個big4 post有人覺得big4好過ao添

利伸:得個big4 offer 係手

Big4頭5年條path清晰好多
捱到5年人工高過同期唔少MT
但要做到隻狗咁

MT多D不穩定性
但都叫有番D Work-Life Balance

我聽過大部分大公司嘅MT program完左個title都係senior officer 大公司好少會兩年就俾個am位你 同埋入到MT其實都要睇工作表現 唔通一個做得好 一個做得柒 呢兩個Mt嘅前途都會一樣咩 所以冇得一概而論 我個人角度就覺得MT呢個title係可以攞到公司多d資源同高層注意嘅 即使將來轉工都好過xxx officer/assistant xxxx呢title嘅
大約內容係點?

我報個個係branch manager trainee
應該同你地general 個個唔同

你地去ac個一粒鐘做d咩

我識一個做新世界mt, 一grad左叫senior officer , 應該唔係am retail 果啲仲慘,俾個manager 你做都可能係store manager 咋嘛,根本唔洗學歷(eg美心) 所以我好煩惱 big 4 升反兩三年職,人工已經好唔錯,mt如果無得升,真係唔知grad左program後到底係幾錢

big4 三年後有個牌都係二萬六七
你同一般officer比係好好既
但同正常mt比我真係唔覺好好(兩三年後)
我諗local property MT完program應該衰極都有三皮掛,可能低過mt program 個人工既
retail 果d根本就唔應該拉落正常mt到講啦

有三皮但係有無得升先 career path始終好似唔係好清晰

睇你幾進取啦
之前有個big4 post有人覺得big4好過ao添

利伸:得個big4 offer 係手

Big4頭5年條path清晰好多
捱到5年人工高過同期唔少MT
但要做到隻狗咁

MT多D不穩定性
但都叫有番D Work-Life Balance

我聽過大部分大公司嘅MT program完左個title都係senior officer 大公司好少會兩年就俾個am位你 同埋入到MT其實都要睇工作表現 唔通一個做得好 一個做得柒 呢兩個Mt嘅前途都會一樣咩 所以冇得一概而論 我個人角度就覺得MT呢個title係可以攞到公司多d資源同高層注意嘅 即使將來轉工都好過xxx officer/assistant xxxx呢title嘅

而且都要睇間公司個structure
有d公司既所謂am可能都係得二皮人工,有d公司senior officer 都三皮人工
根本有d只係title叫法唔同
大約內容係點?

我報個個係branch manager trainee
應該同你地general 個個唔同

你地去ac個一粒鐘做d咩

玩game 唔使prep
點解無人有update 過tdc

因為未去in囉
AXA final in 完左出offer 未?
大新hr in之後有冇人有消息?
有無去完HKT Commercial Group GT嘅巴絲講下written test係點樣

屌你
我幾個月前報bea
佢今日無啦啦sd 個 apt test 比我
有冇人收到恒隆panel in 係咪收左皮
女朋友JC仲未有回音 係咪皮已收
好撚柒想知ocbc咩pay, 有無人知實數,跪求!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞