[A/I] 新式回合制策略World Cross Saga繁中版 – 馭時之輪

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
九龍城寨招人~
C rk以上 巴絲可免 但唔夠C rk要係到講聲同埋留id

巴打我叫崔俞娜 想入會

我都想入,我叫李文浩
新手想問

呢家仲首抽緊 想問下 封測幾時完?
幾時無幣派?
如果我只抽 頭一抽 唔抽必中一隻五星 十連
夠唔夠幣 換到隻自選角? 謝謝
中暗巴哈 呢隻可以?
唔知點組隊
其實果d 1、2星星石係咪解完果50次成就就直程可以賣晒佢?
因為合上3星都唔夠打返黎彩箱果d 3星石高數值?
原來武器可以強化同進化 而家先知

抽完廿抽開唔開得 同埋之後應該揀邊隻好 另外想問應該點排陣好
新手想問

呢家仲首抽緊 想問下 封測幾時完?
幾時無幣派?
如果我只抽 頭一抽 唔抽必中一隻五星 十連
夠唔夠幣 換到隻自選角? 謝謝

夠既
不過無乜理由唔抽必中
唔抽基本上競技唔洗玩
pvp點組隊好? 放埋d暗上去?

洗唔洗咁屈
想問下暗巴哈係咪應該裝攻同速石做主攻好?
10抽武 兩把皇者之劍
但無人岩用
九龍城寨招人~
C rk以上 巴絲可免 但唔夠C rk要係到講聲同埋留id

巴打我叫崔俞娜 想入會

sorry岩岩打緊機見唔到 你d rk?
好似有咩人玩咁
Btw 係咪抽完必中5星兩次就轉抽武器好d?

應該點組隊 求教
同埋仲有冇公會有位收人
好似有咩人玩咁
Btw 係咪抽完必中5星兩次就轉抽武器好d?

武器唔急 打共鬥拎友情抽都得
其實果d 1、2星星石係咪解完果50次成就就直程可以賣晒佢?

首抽+20連,可以?
lmlm

彩箱係邊度打

首抽+20連,可以?

首抽+20連,可以?

彩箱係邊度打

我都唔知 我都係睇呢篇野

馭時之輪

【攻略】這遊戲到底在玩什麼 要怎玩? 進來告訴你 (請別回覆)

ssanthony (雙子)
#12017-02-23 14:30:12
World Cross Saga(馭時之輪) 基本上是一款以PVP為核心 PVE為副的遊戲,
高自由度組法及配法算是這款的特色

以日版來說, 歸納一下這款的優缺
1. 開服4個月之後開始 活動相對密集, 送的石頭/卷都非常多
曾經有人統計過一個月有認真玩2-3000石+50卷(銀金白金結束卷) 也是可以的
2. 送得多的結果是新角色一樣出得很快 很多, 而且會有打臉成份迫你去抽,
雖然機率是不錯但很多時抽到五星抽不到實用的 會灰心, 同樣地, 因為新角多, 認真玩的人
要背更多角色的資料, 要認真打起碼要記住常出現的角色的資料
(對比其他遊戲的話, 類似白貓的淘汰度但肝度沒白貓高這樣?)
3. 因為角色多 所以入坑變難了, 必須等到限定出現才好入坑, 因為限定角能力通常都比較強(雖然說應該很難會上調)
4. 舊角會有(多次)上調, 以現在台版的角色來說已經是上調過兩次的能力, 第一次微調被動, 第二次就是引入陣這種被動, 現時日版正在搞舊角色覺醒的活動進一步推高能力

OK 來到正題 因為這款核心是PVP 這邊只會教你如何盡快上手/令隊伍成型
但是組法/星石配搭實在太多種可能性煩請自己多測試

首先 何謂成型的隊伍:
全隊滿進化, 星盤有放好(初期突破可以無視 因為會很缺), 有武器, 進化滿, 然後最好上武器PS

以下為無腦流程
1. 先刷好首抽再看下面的(意即兩次保底抽完滿意了決定開局再往下看)
2. 把普通主線AUTO推光 (目的為了加體力上限)
3. PVP體力能輕鬆贏才打 不然投降(節省時間)
4. 蕾娜房間能用銀幣提升: 先開10等體力->2-3級交易所->4級女神刻之力->5級武器改造->滿藥物製作->隨意
5. 主角那顆紅石留起來 合5*石才拿出來用, 攻/速石有額外加攻/速的合上去, 合到3* PVP用
6. 有帶幸運的石頭留起來, 一樣合到3*
7. 把你有的1,2*生命星石通通合上去, 然後去任務領3*幸運石
8. 把高幸運的角色集中起來, 去打XXXX物語系列, 金/虹箱才會掉最好附屬的石頭 先打體力要求最多的, 整體幸運值300+才換刷要求最低的
(編成->所持品->星石->左上自動賣卻 可以選擇自動賣1-3*星石, 武器經驗材料)(關掉自動賣星石, 然後去打主線1-6-5, 打回來的HP星石可以解成就快速領3*幸運石, 去主頁面石頭數下方就能點成就慢慢領 可以盡快給幸運隊裝滿3*, 合成50次大概會有18,19顆 足夠你塞3只角色了)
9. 當你整隊幸運>300的時侯你刷一場就會開始多金銀箱, 必須掉3*的石頭才會有最好的副值 你可以開始自動賣1,2*星石, 這個時侯你就可以開始不停農物語關來農攻速血防石, 頂副值為 攻+9, 速+7 血+10 防+9, 幸迴暴擊抗性+3
開啟本頁圖片
10. 當你收集到一定程度就可以給你的主力換最好的石頭 例如暗宙塞傳統的速攻石 19速+999攻 六顆 或者 六顆全速石 19速+777速 之類也是OK的 這種配搭自己慢慢測
開啟本頁圖片
11. 再來武器部分, 4,5*武器最高機會自帶3洞, 進化滿為5洞 可以上5個武器被動, 無論你是想進化武器 或者幫武器上被動 都必須要透過共鬥才能打到, 武器被動方面, 熱門的都是15%攻 15%速 15%血 20%命中 20%屬攻 武器自帶被動之類 防/迴角當然就是集中15%血 10%血 15%防 10%防 15迴 10迴之類的 可以慢慢研究看看
開啟本頁圖片
12. 當你武器弄好 星盤弄好 你的排名就自然會上去了 到了WCL之後.. 歡迎來到地獄的入口(笑

其他要弄的東西
1. 武器上能力- 請打共鬥
2. 角色進化- 請打試煉之塔 需要5王冠 (各種進化之扉, PVP也有)
3. 隊長石, 主動石, 被動石- PVP! PVP! PVP! 贏輸都有
4. 沒突破石/角色- 抽/交換所
5. 缺技能書, 物語王冠獎勵/主線王冠獎勵(需通過最高難度)/角色突滿獎勵/白金球換的技能書(期間限定)/共鬥換的技能書(需要各色結晶)"

這些只是老手想效率成型的方式, 如果你想享受遊戲可以不跟隨也可以
嘛 這篇也只是想給新手有個大概的方向而已
唔係好明點樣整個幸運隊出黎刷石
有無巴打教下
求加公會
ID: 千丶ROVA

抽完廿抽開唔開得 同埋之後應該揀邊隻好 另外想問應該點排陣好

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞