DSE英文筆記分享

1001 回覆
273 Like 7 Dislike
想問一下Best Regards係咪萬用?
有無得課金支持你 唔想就咁拎左你d心血
想問一下Best Regards係咪萬用?

Yours truly同Regards係萬用
知或者唔知收信人名都可用
Best Regards唔係
有無得課金支持你 唔想就咁拎左你d心血

如果你識有人遲d想補英文
可以聯絡我
nadal129@yahoo.com.hk
篇文好熟面口
篇文好熟面口

有d part好似bn
有d part好似bn

因為BN集百家大成
writing level 3去 level 4難嗎?
平時part b 通常12分左右
由今日開始背唔同常見課題嘅vocab 同sentence pattern 夠唔夠玩
如果3上4 你建議揀邊條題目做?
唔該樓主
writing level 3去 level 4難嗎?
平時part b 通常12分左右
由今日開始背唔同常見課題嘅vocab 同sentence pattern 夠唔夠玩
如果3上4 你建議揀邊條題目做?
唔該樓主

14分L4
1個月都ok嘅
Issues建議作Social Issues/ Sports/ Workplace
體裁建議作One-sided或者建議類議論文
有d part好似bn

因為BN集百家大成

Billy都上黎抄過
Link:
http://dropbox.com/s/tbgtdx73wh6lkyk/HKDSE%20English%20notes.rar?dl=0

Email: nadal129@yahoo.com.hk

你叫Nadal?

唔係
用nadal做email名
因為平時有睇網球
幾欣賞Rafael Nadal果份拼勁同意志
好後悔上年dse見唔到樓主post
今年retake英文攞返條3就夠
btw thx 樓主
上年都有down過,好感謝
幫推
上年見唔到樓主結果2左
點解我單完開唔到個file
點解我單完開唔到個file

開電腦
用Winrar解壓縮
想問writing大概應該寫幾多字好
學校作開600左右 但老師話太多
Grammar果啲無問題 想上4-5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞