DSE英文筆記分享

1001 回覆
273 Like 7 Dislike
straight 3 想上4 要集中操咩卷
依家好無助
樓主
Push
樓豬bb
straight 3 想上4 要集中操咩卷
依家好無助

Writing > Listening > Reading > Speaking
paper3寫野果part好廢 有睇你果d範文
part a都有7成分
寫野果part可以點改?
paper3寫野果part好廢 有睇你果d範文
part a都有7成分
寫野果part可以點改?

1. 做晒DSE Listening (PP, 2012-2016)
2. 做Achiever HKDSE Mock
3. 你search Oxford English HKDSE mock
有2份mock
出得淺d
但都算貼近DSE題型
最後檢討番犯錯原因
睇下係睇漏KW漏points
定錯格式錯tone

中五期考英文退步好多
上年上舊登已經有down過你嘅筆記
我記得你有幫人私補
我上星期先上舊登搵返舊post想pm你
仲以為你潛咗水 今日喺連登見返你
巴打

中五期考英文退步好多
我記得你有幫人私補
仲收唔收私補學生

中五期考英文退步好多
我記得你有幫人私補
仲收唔收私補學生

中五學生4月先開始到
有興趣可以send email
nadal129@yahoo.com.hk查詢

中五期考英文退步好多
我記得你有幫人私補
仲收唔收私補學生

中五學生4月先開始到
有興趣可以send email
nadal129@yahoo.com.hk查詢

Sent
日校老師留名 先謝過樓主筆記
想問下你介唔介意老師拎你啲筆記教日校班仔
非牟利

另外~$5_Writing Question Analysis_updated_updated 好似corrupt左開唔到
非牟利

另外~$5_Writing Question Analysis_updated_updated 好似corrupt左開唔到

另外想問下樓主要唔要啲5** 舊文 之前儲左一堆
不介意分享

自己讀過下corpus linguistics 其實想做個DSE corpus
但日校多野做到癲 想搵人一齊做大件事

可telegram詳談
非牟利

不介意分享

自己讀過下corpus linguistics 其實想做個DSE corpus

可telegram詳談

你send email比我
nadal129@yahoo.com.hk
非牟利

不介意分享

可telegram詳談

你send email比我
nadal129@yahoo.com.hk

Sent
非牟利

可以拎來教日校班仔
樓豬是咪英文系
非牟利

可以拎來教日校班仔

多謝你 會落credit
今年dse 宜家先見到
搵唔到 你講個份Oxford English HKDSE mock
可以比link嗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞