[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(173) 望下#1 先

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
唔多人換GAME咩
Z1咁柒就唔好拎出黎啦
點換game都性能差太遠了
放到
印象頂放到
放唔到頂既放前都得但入風同hdd架
都17-18k直用埋p600好過
入風好好多
但真係抵買 唔係既話買返有燈3200算
p300塞完3fan卡塞唔到aio
咪玩人啦
燈既野算啦
又貴又唔抵
屌 係啵 佢頂放唔到aio
咁用define c算
RAM D燈先最明顯
佢有畢直直用p600s
Define c
打直張display card仲明顯
用緊閃龍答你
聽講打直會熱D
同首先個箱要可以打直
大部分高階箱都得啦
想問最近成日都用用下會冇咗畫面
多數係打完機出返desktop就會係咁
有時都會打打下冇咗,不過冇打完出desktop冇畫面咁多
如果就咁上網就唔會有事
cpu mb 同ram係16年換, 1080就17年換,火牛係13年用到而家
係display壞定火牛壞多??
i5 6500
ddr4 16gb
b150m
inno3d 1080
cm gx550
newegg 返咗trident z royal
32gb cl14 好抵玩呀
點解而家i5/ryzen 5平左咁多, 9400f/2600都係要1200 我當年一開波買粒2600好似成1500$
咁不如上埋rog Helios喇 成套信仰
燒下張卡
牛有問題應該會直接斷你玩同燒埋其他野

咁板要轉返真rog m11h
中階得H500
高階果D EATX箱真係好鬼大
其實H500入風得啖笑
正 愈講愈多錢 信仰萬歲
1 x Intel® Core™ i7-9700KF
價錢:$2,940

1 x ASUS ROG STRIX Z390-F GAMING ATX
價錢:$1,650

1 x ADATA XPG SPECTRIX D60G (2 X 8GB) DDR4 3600MHZ C17 RGB — TITANIUM
價錢:$1,170

1 x ADATA XPG SX8200 Pro 1TB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$1,050

1 x ASUS ROG Strix GeForce® RTX 2080 OC Edition 8GB GDDR6
價錢:$6,999

1 x Corsair RMx Series™ RM750x — 750W 80 PLUS® Gold Fully Modular PSU (2018 Edition)
價錢:$860

1 x Phanteks Eclipse P600S Tempered Glass ATX — Anthracite Grey
價錢:$1,200

1 x ASUS ROG Ryujin 360 360mm CPU Liquid Cooler
價錢:$1,750

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $17,699
https://www.faroll.com/customize#MTAwMywxNDUyLDE3OTcsMTgwOCwxODM3LDIxMjAsMjEyNyw1MjA

睇完幾位ching意見 咁樣係咪無問題?
多數一冇畫面重新開機就開到機但係冇畫面
我就會啪咗個火牛制,再插實d個display
有時做完佢又有返畫面
之前試過3d mark test咗陣好似又冇咩事
諗緊收工去買過火牛試下定再返去燒多次
PS. 等緊7月7
除左條RAM個樣柒D都冇問題, 可以去馬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞