[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(173) 望下#1 先

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
等SUPER
年底
大半年
買咗9400f都有啲後悔唔等3600
但急用冇計

我呢家先發現 原來裝番個driver後, 係桌面禁右鍵 係冇左nvidia 控制面板 一裝左driver 就好似畫2、3 咁樣有d綠色線,花花地畫面咁樣
43係你顯示卡driver太舊或者硬件上問題即係張卡就壞有機會
試洗機再裝過晒同up到rtx出前版本睇睇
唔得就買過了
code 43 係好大機會壞咗
兩樣都有機會

有fd 放張全新 galax gtx 1060 exoc white 6gb 比我 $900 抵唔抵HI? 我都係打下少少機 唔點玩大作 玩下PES, LOL果D
咪再買
用錢修正到唔係問題
乜fd黎
係fd吉邊算啦
有新2060都係兩三千
1660都係兩千都勁過1066
好似我咁
你走開啦
拎出六張2080ti同我鬥
1060 6gb公價$1000
自己衡量
你塊板超到4000咩?
3600 $1400 hkd
入門x570 $1300 hkd
3200mhz 8gb ram x2 $1100
板U ram都4K
呢到仲要全部我都預最平 到時出街應該仲貴
我驚到時連2060都出唔到
當然係玩c14
唔係啵x470都support zen2 唔記得添
咁可以等 如果你唔出x570的話
quote錯 我想quote上面#86
千三邊塊咁平
收到消息最平都兩千起
點解班ZEN2友個個都咁神奇
咁想幫人清舊貨
又唔見有9600K+Z370呢種講法
正路應該3950x + C8F
最近 Techpowerup 得到了一些關於華碩主機板的報價,如下供各位參考:
ASUS Prime X570-P 售價159.99美元,約台幣5030元。
ASUS TUF Gaming X570-Plus 售價169.99美元,約台幣5350元。
ASUS TUF Gaming X570-Plus Wi-Fi 售價184.99美元,約台幣5820元。
ASUS Prime X570-Pro 售價249.99美元,約台幣7860元。(Prime X470-Pro 僅150美元)
ASUS ROG Strix X570-F Gaming 售價299.99美元,約台幣9430元。(最便宜 ROG X570)
ASUS ROG Strix X570-E Gaming 售價329.99美元,約台幣10370元。
ASUS ROG Crosshair VIII Hero 售價359.99美元,約台幣11320元。(比 Crosshair VII Hero 貴100美元)
ASUS ROG Crosshair VIII Hero Wi-Fi 售價379.99美元,約台幣11940元。
ASUS ROG Crosshair VIII Formula 售價699.99美元,約台幣22000元。(比 ROG Rampage Extreme 更貴)

TUF
TUF
俾多個option佢姐
但聽講換左代理
果間有同無保都無分別
你買埋我份
Asus不了
我見成個AMD POST都好多呢D人
睇到我唔知俾咩反應好
個個都新U+舊板
Pcie4真係貴
等zen 2
但推8700k/ 8系U
呢啲人又點睇
都係水9人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞