[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(173) 望下#1 先

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
evga corsair seasonic
cm得高階果堆你唔會買架啦
Thx 我番去再睇睇
平D可以轉廢D既箱

1 x Intel® Core™ Coffee Lake Refresh i5-9400F
價錢:$1,175

1 x MSI B360M Mortar Micro-ATX
價錢:$635

2 x ADATA XPG GAMMIX D10 (1 x 8GB) DDR4 3000 Mhz C16
價錢:$598

1 x ADATA XPG SX6000 Lite 1TB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$850

1 x Gigabyte GeForce® RTX 2080 Windforce 8GB GDDR6
價錢:$5,499

1 x Antec NeoEco Gold Series 650W 80Plus Gold Semi Modular
價錢:$679

1 x Fractal Design Define Mini C Micro-ATX
價錢:$638

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $10,154
https://www.faroll.com/customize#MTAwOCwxMTM5LDEyOTgsMjA1NywyMTIzLDIxMzcsMjEzNyw3Mzc
唔該曬巴打
但因為我真係唔識我想問我見顯示卡2080有唔同GB有咩分別,係咪最低個GB 都可以嫁啦?
2080得8G
你睇左D咩黎
2080得8gb版你講咩?
2080ti
岩而加hof都係9999
要買
見到2個名一樣但GPU唔同 貴啲果個同SUPER價錢一樣
即係SUPER個價=而家既貴卡
super 會cut jor D usb c VirtualLink 2060 super= 2070價錢 效能
係呀,即係要冇TI嗰張啦 唔該曬各位巴打
唔係要有Ti 果張咩
2080 USD699.99 咪即係同而家HKD5699 個價差唔多....係咪即係出得手架啦?
老黃價不能作準
出街會平D
仲諗住出手添
你買得起有ti嗰張緊係買有ti嗰張
5699 2080 super真係士可忍孰不可忍
SUPER即係A核個價
即係6699咁上下
望就望佢好似fe版咁係貴過非公版 準備買乞衣版自己上水
MSI / 微星 RTX2070 VENTUS 8GB GDDR6 雙風扇顯示卡 (DI-N2070V8)

GIGABYTE / 技嘉 RTX2070 WINDFORCE 8GB GDDR6 三風扇顯示卡 (GV-N2070WF3-8GC)

雙風扇同三風扇有咩分別
邊張個效能比較好?
想問下機箱 NZXT H500 應該加咩風扇?
有燈/無燼都OK, 確保散熱好又唔好太嘈就得
前邊放2把NF-A14
效能一樣
兩張都差唔多熱, 睇你鐘意邊張
我會投MSI一票
https://www.youtube.com/watch?v=ApdliGCqtZg
唔該巴打
但係網上有人試過前面加風扇無咩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞