[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(173) 望下#1 先

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
202熱D, 但真係好的色好J
呢類型既箱真係唔敢玩k版cpu, 雖然好多youtube片教人拎呢d箱走去上9900k+rtx 2080
加多舊MA620P做散熱Work唔eork?
2k144全開玩R6 加埋taa2
都長期98~99%
粒u用咪30%
唔超應該都OK
點樣知係唔係正版呀
隻win10 有冇比支手指你 有埋你個licence code?
一定係淘寶
WINDOW 10 PRO佢話係OEM KEY,跟板KEY,收7百幾
NOD32話永久,收300
jumbo win10 oem 賣緊$950
nod32 1 user 3年licence $306
$2744
有呢堆野真心唔錯啦
咁無問題啦 oem key 都成9百幾
nod32 應詃係3年 300$
https://www.price.com.hk/product.php?p=378435

見你地講起win10, 其實呢d行貨序號係咪oem
我見professional版平過盒裝好多 個序號係咪好似一張卡咁比你
MSI 微星 H310M PRO-VDH PLUS H310,DDR-4,LGA 1151,HDMI, USB3.1 Gen1,M.ATX M/B HK$ 380

Intel 4 Cores 4 Threads Core i3-8100 Coffee Lake (3.6GHz,6M Cache,LGA 1151,14nm) CPU BOX 盒裝 HK$ 918

ADATA 8GB Premier AD4U266638G19-S DDR4 2666MHz (1x8GB) Ram HK$ 265

HIKVISION 960GB C100 Series HS-SSD-C100 / 960G 2.5" SATA3 6Gb/s SSD 固態硬碟 7mm HK$ 598

HuntKey CP-400H CP 400W 火牛 HK$ 195

GTR S608/S (銀色) USB3.0 W/Card Reader Micro ATX Case HK$ 220

總數: HK$ 2576 更新
未計張pcie wifi 卡
條友免費幫你咁 快D約佢請佢吃多餐飯tim la
8000 budget

打機 + 文書

想玩到 文明 三國

求list
等多個月啦 而家都係得9400+2060
買前好問問 買後問懵撚

用onboard入左bios先,set 內外顯一齊出,同埋primary 係內顯
之後試下加返1070落去,HDMI插住內顯的情況下開機

照你咁樣做咗,但係一樣無畫面
更正,係時有時無
有時有有時無就似版壞壞地 但又壞唔哂
我又係有時有畫面,有風扇無畫面 de唔到bug拎出去整佢撻幾百下都無事
最後換塊版就無事
我啱先攞張卡上去,佢又係照常開到
返到屋企再試,聽到底版有嗶一聲,風扇有着,但又無畫面試幾次又有一次係有畫面

最死我用緊b85,上年過咗保...而家都無得買
b85神版黎啱啱淘咗塊玩魔改U
可以去高登搵翻二手 應該唔值錢
淘寶都係百零人仔就有
r6好易推
求解答!
Seasonic focus plus 同Corsair Rmx 比邊個好D?
用緊Rmx 答你
對連登仔打機黎講其實冇乜分別
長期full load oc cpu + gpu 另計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞