2017 入境事務主任 集中討論

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
有冇人仲未收到email???

體 能 測 驗 及 初 步 面 試 將 於 2 0 1 7 年 4 月 5 日 開 始 進 行 。 所 有 申 請 人 均 會 獲 邀 請 參 加 體 能 測 驗 , 而 有 關 邀 請 將 以 電 郵 方 式 發 出 。 申 請 人 若 在 2017 年 4 月 21 日 仍 未 收 到 有 關 電 郵 , 請 致 電 3693 8166 與 招 聘 及 訓 練 研 究 組 聯 絡 。

請問,立地跳遠,著地時,向前仆,能否前腳底掂地,腳踭離地呢?

你都仆左點掂地
有無巴絲今日收到email 收到既話係幾多號報 我最尾果日報仲未收到email

我26/2 報, 未收到

X2

終於有io interview 27號

+1

幾時報??

deadline前兩日
請問,立地跳遠,著地時,向前仆,能否前腳底掂地,腳踭離地呢?

可以,不過盡量都係企穩好,練開向前仆foul 咗唔好怨
io都係討論題目之後再深入討論?

一樣,不過用英文 十幾個人爭野講

如果傾題目果陣大家共識唔到個題目出黎點算

考官會叫你搵個人岀黎寫條題目,冇共識就睇下有邊個人岀去寫 但如果條題目set得柒就.....

幾千人報總有啲柒頭唔識compromise 死要拗

我有fd話佢果組到最尾都冇共識,但當考官叫搵個人岀黎寫既時候,就有條柒頭衝左岀黎,定左個方向錯哂既題目

咁你個fd點解唔出黎寫呢?

可能佢緊張掛

有,最後一日報

有,最後一日報

三月一日報未收到
io都係討論題目之後再深入討論?

一樣,不過用英文 十幾個人爭野講

如果傾題目果陣大家共識唔到個題目出黎點算

考官會叫你搵個人岀黎寫條題目,冇共識就睇下有邊個人岀去寫 但如果條題目set得柒就.....

幾千人報總有啲柒頭唔識compromise 死要拗

我有fd話佢果組到最尾都冇共識,但當考官叫搵個人岀黎寫既時候,就有條柒頭衝左岀黎,定左個方向錯哂既題目

我嗰組係咁 冇計 照討論

其實官方都成日講,係討論唔係辯論
你可以利用佢,突顯自己嘅manner
3月1報,琴日收email考27號

但2月26報 考28號 有冇人一樣?
想問9點報到既係咪最遲3點都走到?
之後5點要出番港島

sorry,講錯,io26報
講錯ia

揮手
過左FT既話要等幾耐先到GI?
有無人記得抽左咭之後 3分鐘係即刻計時定你開聲果下先計
過左FT既話要等幾耐先到GI?

Within one to two hours

等你預備好哂先,寫埋稿,得左,就通知考官開始
Email話成個過程5個鐘,係咪真係咁上下?我要預時間

多過五個鐘

yes 我考左幾次都係咁, 自己OK再禮貌地同考官示意

多過五個鐘

c hing想問impr talk 係面向candidate 就OK定要轉身望埋考官
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞