2017 入境事務主任 集中討論

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
我地而加望到個字話會點講點講梗係輕鬆。到時你一望即講,仲要面對住咁多考生加上考官,係人都會好緊張。但如果你show到唔騰雞加自信已經得
有有啲詞語嘅例子
如果講到2分鐘無咩野可以再講,咁點算?
早考其實係咪真係有著數
Impromptu我分享下啦 我上年個谷都百幾人
咁抽兩個字二揀一 揀個自己岩講既
其實成個flow就係
Define --> 有咩用途 對人有咩好處壞處
之後elaborate下 再加落現今既現象入面
再發大到好有理想咁既世界觀 由micro去到macro
講唔曬唔緊要既 自信d
歡迎大家比下字我 我可以試下解下

上年抽過pasta同perfume
巴打會點講

好既Perfume 用起人身上令佢地更有魅力 更受人喜愛 令佢地事半功倍 反之亦然
現實社會工作上既周邊發生事情有機會工作上既perfume
有機會係catalyst有機會係hurdle

3分鐘 要即時去念 又要講到好流暢 同有內容

講慢少少 捍順條氣
練到大部分字都可以9up到一個特定練開既flow
點都無事
如果講到2分鐘無咩野可以再講,咁點算?

無架啦 再重申一次stance or main point
之後就thank you sir la
我地而加望到個字話會點講點講梗係輕鬆。到時你一望即講,仲要面對住咁多考生加上考官,係人都會好緊張。但如果你show到唔騰雞加自信已經得

練到既 上年成班出黎練左5/6次 好多人都入到written
上年我係Apple 同 daisy
我揀左daisy
我揀左daisy

daisy幾難咼,我會apple。你上年去到邊個stage?or已經上左岸?
我揀左daisy

daisy幾難咼,我會apple。你上年去到邊個stage?or已經上左岸?

無上岸
Io written
Ia final in only
我揀左daisy

我都會講Apple
我揀左daisy

我都會講Apple

Daisy果度我講mario bro
Peach and mario永遠係主角
Luigi and daisy永遠係二佬咁
再拉落工作上都有咁既角色分佈
但大家對大家都好重要
又拉左落團體合作重要性
我揀左daisy

Daisy 巴打你點講?
事後睇番隻字講緊係易d la,當場個腦一定實哂
無知一問
有冇year 4既考到入去 一grad入學堂
定要grad左先申請得
無知一問
定要grad左先申請得

唔洗畢左業
Going to grad就得
收到email了 4月5 體能test

好彩有操定

上年衰左係group 入左攬炒組

點攬炒法

好難容形

有人好執著某個pt 有其他人陪佢癲
成組得1個 晉級

咁講法真係遇咩組員都好影響你表現 不論你幾有point 都好

所以運氣都係實力一種
Impromptu我分享下啦 我上年個谷都百幾人
咁抽兩個字二揀一 揀個自己岩講既
其實成個flow就係
Define --> 有咩用途 對人有咩好處壞處
之後elaborate下 再加落現今既現象入面
再發大到好有理想咁既世界觀 由micro去到macro
講唔曬唔緊要既 自信d
歡迎大家比下字我 我可以試下解下

上年抽過pasta同perfume
巴打會點講

好既Perfume 用起人身上令佢地更有魅力 更受人喜愛 令佢地事半功倍 反之亦然
現實社會工作上既周邊發生事情有機會工作上既perfume
有機會係catalyst有機會係hurdle

3分鐘 要即時去念 又要講到好流暢 同有內容

份工咁筍

入境唔set難到點 cut走多d人
無知一問
定要grad左先申請得

有同學係咁
無知一問
定要grad左先申請得

有同學係咁

絲打你係咪頭幾日考
telegram 個group係咩

做到冷靜地亂講英文sentence已經唔錯啦其實
無知一問
定要grad左先申請得

唔洗畢左業
Going to grad就得

巴打今年仲開唔開gp授徒

不了 我都係失敗者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞