2017 入境事務主任 集中討論

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
可唔可以講下細firm人工底成點
你都幾老實
我識有人讀完law好似有個心理包袱咁
覺得一定要做律師

咁人地個個當年天子驕子alevel/dse爆曬分入去讀law架嘛 有包袱都好正常
普通細firm trainee 15-20k啦,不過通常train完兩年正式qualify之後人工都會double (given間firm肯retain你

可能大家對人工低既定義有啲唔同
我覺得都唔係好低姐
不過咁比較係政府好啲既
好似係

最frustrating係人地月入100k個D同你30k嘅workload差唔多,都係要朝9晚12
Training唔會分phase
每星期都要讀書 步操 fitness
再加一堆好撚濕鳩既罰

罰d咩

比心機d入去感受下
再加一堆好撚濕鳩既罰

罰d咩

比心機d入去感受下

你上年fib係第一定第二batch??
再加一堆好撚濕鳩既罰

罰d咩

比心機d入去感受下

你上年fib係第一定第二batch??

第一batch
印像中六月尾fib
各位巴打

有得揀你地會做文職officer (e.g. EO)
定係紀律部隊officer?

eo既工作性質唔太岩我

晉升,錢途呢?
想問下所有interview係咪唔會有中文
定係fib會中文同你講下野咁
各位巴打

有得揀你地會做文職officer (e.g. EO)
定係紀律部隊officer?

eo既工作性質唔太岩我

晉升,錢途呢?

eo係晉升同錢途都好好,但係有得簡先簡紀律部隊囉....
但現實係兩樣都未必有得做
想問下所有interview係咪唔會有中文
定係fib會中文同你講下野咁

聽上年既人講中英都會有,但比例就睇主考官
有冇tg group入?
麻煩add一下  Leo_Ssss
大家覺得impromptu talk應該要有咩gesture???
求入group

https://t.me/syyip
想問有無人io ia 報哂?
屌講返immigration officer,
有無巴打有興趣一齊練體能

有興趣
岩岩琴晚報左

我仲諗緊報唔報埋IA
係咪有tg group
過往經驗
Group in 揀幾個
Written 3成人
體能有標準
Fib就一兩成人
過往經驗
Written 3成人
體能有標準
Fib就一兩成人

上年grp in係第一round都簡咁少人去下round?
過往經驗
Written 3成人
體能有標準
Fib就一兩成人

我果個slot 20幾人得我同另外一組兩個人去到written

我仲諗緊報唔報埋IA

報埋冇壞既 多個機會
過往經驗
Written 3成人
體能有標準
Fib就一兩成人

我果個slot 20幾人得我同另外一組兩個人去到written

佢地grp discussion表現成點先??
求入group,
想搵人一齊努力溫習

https://t.me/syyip
入境主任 睇唔睇財務紀錄同埋馬會ac?
thanks
Tele: https://t.me/brownbrown121
已爆、麻煩加入gp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞