不規則分享 | 化妝品 + 護膚 30

1001 回覆
27 Like 10 Dislike
我之前都有買過bare minerals盒粉 但因為以前唔多化妝 開左到而家都只係用左半盒 見佢開左咁耐又唔敢搽上臉
我鐘意佢到買左好多包refill
有無絲一樣雙眼皮太近上眼線 畫眼影會食咗一半
搽高啲就好奇怪好似亂化咁無空間比我畫
有雙眼皮係咪都可以癡雙眼皮膠紙
唔知大家知唔知點買到too cool for school嘅產品
最近去完韓國買左佢隻mask好好用 但香港無分店又搵唔到代購
咁可以淨畫內眼線 甚至淨係畫眼尾拉長嘅我就淨係畫眼尾 反正都唔夠位
可以痴膠紙,不過有雙眼皮都痴咁麻煩

利申 厚單眼皮日日痴
我就係咁 無畫過上眼線
但有時真係好想化眼影
想痴高啲個摺位唔嗲唔吊咁
我最近曬傷左 仲要黑到一達達 想問咁多位有無方法可以盡快白返
食奇異果
飲檸檬水

眼影可以照化啊 我都係雙眼皮窄 我會用兩色然後努力掃下眼影同整長下長睫毛去放大隻眼
想問有冇絲打用緊/用過Bare minerals 支粉底筆?用後感係點?
有無絲一樣雙眼皮太近上眼線 畫眼影會食咗一半
搽高啲就好奇怪好似亂化咁無空間比我畫
有雙眼皮係咪都可以癡雙眼皮膠紙
咁可以淨畫內眼線 甚至淨係畫眼尾拉長嘅我就淨係畫眼尾 反正都唔夠位
我就係咁 無畫過上眼線
但有時真係好想化眼影
眼影可以照化啊 我都係雙眼皮窄 我會用兩色然後努力掃下眼影同整長下睫毛去放大隻眼
我前日喺meso beauty買 有啲有折
做好防晒,查多啲保濕野
幾啱乾肌/混合偏乾用 但係以依家天氣 唔夠2-3個鐘鼻頭甩曬其他部分都唔會甩到一撻撻 補妝又方便
試過幾隻粉餅想包下膠,我混合偏油

Ipsa : 3-4 hr 會甩而且有氧化情況,所以用左排就無用
shiseido maquillage: 6hr 左右要補,但都透薄,性價比黎講都ok,耐左會變奶油肌,可以再回購(不過香港無出)

shiseido : 因為用完shiseido maquillage,香港又無出所以就去左試,真心唔好買,無妝感可言無遮瑕度可言

cle de peau: 8hr 左右先補都係shishedo 公司,遮瑕高過maquillage ,耐左變奶油,易上,而且可以遮瑕之後直接用粉璞掃過去咁上,價錢貴,係會回購

bobbi brown: 同shiseido maquillage 差唔多,但用掃上妝感靚好多

當初係用粉底液先,但後尾唔想太傷皮膚所以先轉粉餅,以上粉餅遮瑕力都唔算高,如果有印都要落遮瑕,我個人本身比較懶,所以如果要推薦一款會推cle de peau
絲打你係用佢個粉撲上定點呀?佢個粉撲個款有啲搞笑,想知有冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞