不規則分享 | 化妝品 + 護膚 30

1001 回覆
27 Like 10 Dislike
IFC
我修過又一城同沙田
好彩冇事
我係美容院脫,但因為我係長期客仔,所以有次買package時,佢送6次脫疣俾我
脫頸時,有成2x粒,成頸都係焦
面就每次脫幾粒,否則成面都係焦

有冇買保險?有啲保險當疣係疾病,搵皮膚科醫生脫可以claim錢。如果有買保險,我建議你都係睇個普通科醫生叫佢寫信refer你睇皮膚科專科,搵個醫生睇清楚係咪疣。始終坊間太多美容院為左錢,咩都亂黎

我自己公司同私人保險都唔包脫疣,唯有揀美容院
minon好似唔錯
想問唔化妝洗唔洗用化妝水?
想問下用礦物粉既絲用咩base?
用過bareminerals覺得唔好用
有邊隻好用又唔傷皮膚?
用緊 真係會穩定咗
皇牌cream 依家太潤唔適合用,soft cream 會好啲
大約支幾多足夠搽臉?
每次都支20cents 份量
天然品牌都試過,唔係太潤就係太乾,同一下場都係生暗粒
沙田間dior 有個男修眉師唔錯 好俾心機,又唔hardsell
好用既定義係咩先
bm 我覺得唔錯 我用暗瘡系列 舊版用哂一盒 岩岩買左新版 遮暇度夠 唔會令暗瘡變嚴重 係偏乾左啲啲
only minerals coverage 低 everyday minerals 會變暗 keep 得唔耐
仲有synergie, rachel wine, etvos 等牌子 台灣youtuber ivan 有做過評比 可以睇下參考下
發雞盲 原來問緊base, 我用緊bm 新暗瘡系列果支 唧出黎綠色 不過不失 用過prime time 覺得係最好用 遮到毛孔但都係乾乾地 暫時未搵到一支覺得完美for 礦物粉用既base
覺得可以用d稀身既護膚油溝埋粉底液到先上,唔使多一滴一滴慢慢搵岩自己既粉量,我oily skin,但坐足一日冷氣房,有時都會覺得少乾所以都會咁做,我就一滴都好夠最多2滴咁大把
份量*
我覺得你可以係呢個方向睇下會唔會有幫助:https://youtu.be/3YsbtBM9-yU
AD+/ la roche posay 有無試過? 呢到啲絲打話好用
唔知咪保濕唔夠?夏天個鼻都可以甩晒皮 但一上粉個鼻就會岀油咁甩皮,有冇咩保濕好介紹 唔鐘意太笠,依家用緊bio-essence
la roche posay 防曬係咪有無色同有色個支? 見到有支新出嘅 tone up cream係咪都係一樣?
同埋暗瘡油肌驚防曬太厚身焗暗粒
睇完
除左搽藥 有冇方法係自己殺到蟲
我又唔係好肯定係咪真係有蟲係入面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞