不規則分享 | 化妝品 + 護膚 30

1001 回覆
27 Like 10 Dislike
各位絲打
有冇人去過Benefit 收眉😂😂? 🙏🏽
如有 好唔好?
如果有不快經歷都分享下
謝謝❤️
請問敏感性+乾性皮膚
平時唔化妝 只可以用暖水洗面
成日生暗蒼
有冇咩保濕/防暗蒼既產品介紹下

求救
敏感肌試過好多唔同品牌 唔同類型防曬都會生暗粒
得La Mer 暫時ok 接受到,但一支9xx 好L貴
做完敏感 條眉紅曬 跟足佢避免做既野
密蠟修 好似170蚊左右

利伸巴
之前有諗過試
但上網做完功課發覺試唔過
啲人話會敏感都不特止 仲要啲sales疲勞轟炸你買野
唔買就會閪面

最後去左Dior買修眉package
用緊Ysl金色系列個支防曬都係呢個價錢
同你一樣又係敏感肌
不過之前未試過其他牌子 驚試左之後爛面要用唔止9xx搞返掂

雖然係貴,但每支擠少少已經夠搽
一支都用到幾個月
個人認為呢啲錢唔慳得
Skin ceuticals防曬好用
Lamer最好成個系列用,用treatment lotion+cream呢個組合皮膚會穩定好多
超敏感仲要T油U乾 連搽白色cream都會出粒粒 所有保濕都要用精華(質地透明個類)既我表示 ,synergie防曬我冇生粒粒 ,只係會出下油(我用乜鳩都係會出油)。
敏感肌真係唔好亂試
用翻啲天然既brand 啦
有冇絲打係中性皮膚又易出粒粒
每次用完fancl 防曬都出粒粒
有咩物理防曬推介?
防曬用緊Kiehls支aqua gel,好用,控油
我覺得Dior麻麻地,修到我唔對稱仲猛話okok
最好落妝,我覺得唔落好似有野block住毛孔
我落完仲會洗多次面,驚死唔乾淨

利申:每日用緊anessa金瓶番工
我就係試過針清完嗰兩星期都冇化妝,但係皮膚都唔係太好,就諗緊係咪因為搽完防曬冇落妝堵塞毛孔但係我又聽講經常卸妝會傷皮膚,所以唔知點算好
avene/minon?
用防曬一定要落妝架!記得記得唔好懶啊!
原來錯咗咁耐
敏感肌用la roche rosay或ad+
前排皮膚突然敏感好痕又紅又起粒粒 轉晒用la roche rosay三日就唔再痕
無用佢嘅防曬 但試過質地都薄
係 ad+好好用
如果唔係用防水既防曬 用d有卸妝功能既洗臉都ok
之前有分享過
你去邊間分店修?
有無絲打有去美容院到脱疣
我眼皮同頸都好好似有生左一兩粒 我唔肯定係咪真係疣
有無唔太貴既美容院介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞