不規則分享 | 化妝品 + 護膚 30

1001 回覆
27 Like 10 Dislike
same
我眼頭係內雙 後面係正常雙眼皮都偏窄
如果畫full eyeline通常條眼線就差唔多遮哂個雙眼皮
顯得我眼仲細
平時我都係眼頭畫內眼線 到眼珠位先畫返外眼線
但如果想化歐美啲嘅眼妝 條眼線唔夠勁其實又唔夾
所以我結論係呢種眼型真係唔可以貪心想玩多色blend好多層次
多謝絲打分享
但維c都會出油?
咁我應該要試埋維a了
因為我係第一次用synergie d精華,之前用過brightEnlight,當面霜用好似冇乜用又唔太控油。但估唔到枝b係我身上咁work!
本身我對維A冇信心,因為用clinique果2枝維A, C用到皮膚差左好多 聽你咁講完,睇黎我都要買埋維A一齊用
我都係salalabeauty買咋
平好多 mimingmart好貴除左有特價既日子係ok
bobbi brown補水原液好唔好用?
當下搽上手真係幾滑幾保濕
之前sogo thankful俾人sell到
我用乾海綿上 佢舊粉璞唔太燒到我冇買
咁你依家個routine係bright enlite之後就直接上妝?
btw有冇人有用過kiehls新出個金盞花爆水cream?
去門市試過質地好正,但唔知補唔補濕同化妝起唔起擦膠粒
攞過一包試用用過 好潤 會有少少笠 擦膠粒就未試過有
不過我唔係化妝之前擦 我當佢護膚品咁用咋
絲打油性?
乾肌
想問下大家有無有色潤唇膏推薦
印象中好似有推過Dior?想買黎孝敬下阿媽
我以為你日頭vit b,夜晚vit a
Hello
想問下Bare minerals嘅bare pro好唔好用
本身皮膚唔算好 易出油
上網睇話有滑石粉
請問各位絲打知唔知邊隻物理防曬好用?budget $500內
Fresh都唔錯 長期回購產品
我想問吓呢度有冇sis 同我一樣都係多層眼皮或者三眼皮想知呢類型嘅眼化妝有咩要注意
Curel聽講唔錯 不過我你最近先買 仲試緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞