不規則分享 | 化妝品 + 護膚 30

1001 回覆
27 Like 10 Dislike
顏色簡單啲 帶眼影膏出街補?
我覺得眼影膏會貼啲
thanks絲打眼線剩畫眼尾 唔過一陣就溶
用邊隻呀
我都係油眼但loveliner真係唔溶 最多淺色咗
有冇試過canmake好幼嗰枝
就係Loveliner
未試過得Loveliner同埋Excel三合一眼線液筆 前者仲快溶過Excel係咪我問題
買過佢支黑色眼線筆覺得幾好用 但係平時用開啡黑色嘅眼線液畫眼尾
我用loveliner會溶但moteliner唔會溶
試下用eye primer睇下有冇改善
我係超級油眼人
基本試唔上eye primer,但有化妝就9成都有眼線。有幾支平靚正都試過

台灣代表:1028好幼嗰支眼線筆,玩足一日都唔溶

泰國代表:銀管紅管眼線液都試均,覺得紅管好用d,又易畫。不過唔建議拎去旅行,試過搭飛機漏墨到high high。間唔中眼角會少少化開。

仲有一支日本出都用過好正,但無喺手搵唔返牌子呢兩日出街見到嘅話再補充返
請問有冇試過1028支mascara? 會唔會溶呀?
我用kissme夏天既話都會溶
canmake支base唔溶但好難卸
1028新出粉紅色令面個枝唔溶
mascara又無試過1028,不過我固定3個月換一支,可以有一日會試到

btw對防水無需求嘅可以試溫水可卸嘅mascara,理論上水油分離,溶水就唔溶油。唔知呢件事有幾啱,但係我自己試就萬試萬靈唔溶(當然效果另計
同是油眼
用過kiss me eyeliner同mascara都溶

之前睇新聞話有個女人用k von d tattoo liner撞咗車喊到仆但條眼線一啲都冇溶所以買咗黎用
mascara 就用mj 都係完全唔溶
呢兩個products我諗會用一世
佢嘅啡黑同黑好接近
聽日去睇吓先 唔該曬各位絲
但我用d牌子好偏反而大牌子laura macier,mac啊果d碎粉好出名但都冇用過
啊我仲有用過bare minerals暗瘡系列blemish remedy果個礦物粉,都幾好,幾有色幾控油,但唔太遮到毛孔
你d暗粒快黎快退算好彩!
我搞左成年
推一推
有冇人有用過belif?
心血來潮想試哂佢d野尤其aqua bomb,呢個積雪草cream,同bb cushion
我25歲,混油
淨係試用過好似係山茶花精華
lup到爆,搽極都唔吸收成層野係面咁
所以不了
我係中性肌覺得個保濕精華ok ge
不過不失
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞