不規則分享 | 化妝品 + 護膚 30

1001 回覆
27 Like 10 Dislike
卸妝水邊隻好?
用過bifesta同bioderma都感覺麻麻
好似有浸野係面咁
可能你皮膚好唔易生暗粒
Snowfox都成$280 150ml啊
Epionce你買係邊枝?milky lotion cleanser?
我都發覺早上唔用野洗面係保持到好滋潤同光澤,冇野及得上 有時我連清水都唔洗,直接搽野
真係我2樣都奶過
醫左好耐
呢兩日都無心機化妝,希望聽晚後晚見到大家
對我嚟講bioderma係完全冇用
仲好嘥cotton pad
其實係生開唔覺多咗咋
絲打介唔介意分享點醫同轉用咩product
日常保養又有無轉?
我打算即刻轉卸妝水同gel
會唔會係眼影或者眼部打底既問題呀?
呢個牌子真係垃圾中既垃圾
當年俾個同學引入坑用鵪𪂹蛋個支精華,冇乜料到都算
跟住俾佢說埋我用3 steps既洗面同爽膚水
洗完面塊面勁崩梗,爽膚水直情拿到塊面又紅又熱
跟住成個額頭全部暗粒
好彩既係啲暗粒好快就褪
我轉用epionce d產品,主要係lytic tx同lutic gel cleanser,但都用左成3個禮拜先慢慢好
每個人生暗粒既原因都唔同,後尾我係發覺係腸胃唔好,所以戒哂所有奶同奶製品,低糖飲食,仲有就係保持每日有一次廁所去
d暗粒就好返了
鵪𪂹蛋果個果期係好hit!咩even better啊嘛
好彩我冇用過...
但果陣真係勁燒,因為當年市面上冇乜專for去印既產品,呢枝標榜係去印,我果陣又岩岩生完成面暗瘡有好多印想試,好彩冇試過。。。
因為佢皮膚比較黑,所以一直都好想搵美白野用
讀書個陣大家都冇斑,但下巴成日生石頭瘡
手痕成日擠,結果個陣下巴成日都有印
但呢支野一啲都唔去印囉
個陣仲賣成$5xx 30ml,對學生黎講已經好肉赤

出左黎做野之後好耐食一次飯
佢就同我講幾日前先係Armani買左二三千(其中一樣係粉底定粉餅)
真係唔伏佢都唔買
我都係 之前額頭有少量暗粒 上網搵下有冇啲純保濕既face cream黎用下 就膽粗粗去左買clinique 個款72hrs moisture surge
點知大獲 用左一星期左右 爆得仲勁 唔敢再用
根本呢個牌子就最多Chemicals,如果唔係點會有咁多人用完都生粒粒
仲話咩經過皮膚科測試

Armani粉又係伏嫁咩
我都想知
但eye cream真係貴過普通skincare好多
依家我將搽面d skincare搽埋眼,so far冇出事
以前少不更事 用過佢枝step2水見到抺到啲黃色野出嚟好勁 結果用到我變到有少少酒糟肌
性價比低囉⋯⋯呢個價錢可以買到其他都好用既粉
而且Armani啲BA出名白鴿眼同service差
其實clinique 仲有冇野係好用有效
酒糟肌
咁可以點補救?
佢支Superbalm lip treatment
我當佢潤唇膏咁用,跟住搽唇膏,會有唇釉個效果
有budget可試YSL Or Rouge個eye cream
再有budget既可用LP
有冇絲用過shiseido聽講去紋好有效
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞