不規則分享 | 化妝品 + 護膚 30

1001 回覆
27 Like 10 Dislike
我用咗好多方法都難上臉
有冇話邊個product 專針對石頭瘡
Paula’s choice 2%水陽酸
通常瘡/粉刺都係用酸類去改善
屌 maybelline 浮粉浮到on99
我用sponge 白色印上okay

黑色印上會起kick
油/混油難用我覺得
我又乾又油
你個底做成點? 我好求其
起身洗臉就爽膚水之後面霜 防曬 跟住等一下上muf
今日試咗上層碎粉先 但仲差
之前去做完保濕皮秒第二日上就好好
應該要皮膚好好先好用
hi 絲想問仲可唔可以幫手買?
乾肌用家表示loveliner去旅行2日一夜唔落妝 第朝都仲係度
可以 留tg?
絲打用開咩味?
我都用緊citrus blossom
shower oil 用量太多唔捨得買
另外有用緊佢地hand cream 同body lotion
我手乾 覺得hand cream 唔夠潤 但body lotion 就唔錯
就嚟去韓國 大家有冇咩化妝品或者護膚品可以燒下我買?
有冇絲打試過fancl美白丸?
知唔知有冇用
有冇絲打有cushion氣墊粉底推介?
最好透薄同保濕少少,唔會卡粉浮粉,補妝都唔會有白芝麻嘅。唔使好高coverage嘅🙇🏻‍♀️
Make up forever 白盒
好貼面 好透薄 中低coverage 保濕度好好 做好定妝應該都唔會融妝 但7-9月再熱啲就難講因為夏天我通常都唔用cushion
YSL黑盒我覺得都幾好用唔融妝唔氧化 妝感靚 不過佢唔算好透薄嗰種
GA紅盒 我冇用過 但見朋友用得都唔錯 唔算厚 持妝都唔錯 不過好貴成600蚊 連替芯都冇我覺得性價比太低
Apieu
A’Pieu真心唔錯,積雪草系列
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞