不規則分享 | 化妝品 + 護膚 30

1001 回覆
27 Like 10 Dislike
絲打幾耐用一次
兩個星期
同求分享
特別係有無混油肌可以分享下
好似見親開心使用中都係乾/混乾
1516緊好無買去旅行補妝用
同埋之前聽過d人話要佢個掃先上得靚
咪要買好多野
特別係個隻方管52 咩千頌伊色
個咀螢光到夜晚出街肯定唔會俾車撞

仲有 根本人地都唔係搽個支
啲蝗就發左顛咁搶
結果YSL啲貨多到最後要用買滿$1800送既Set裝咁送俾人
依家屋企成3支52 搽到退休都搽唔晒
不過佢Or Rouge系列都幾好用
其他就不了
我係混油一買就用用得好開心
用成日會有少少油,用野印走再用白色個邊補返就okay

有冇人同我一樣用到一半就變白有結塊?
用tissue印走油就ok?
佢係真係唔笠 好舒服
利申:用左就一年
啱呀我以後都唔會晒錢買
你想要玻璃嘴? 我轉左用opera 同canmake 果枝lip tint 好用又好睇 係少啲色選擇咁解
係啊
opera唔掂假潤
我推薦比身邊幾個朋友用都話ok啵
你查之前有無潤唇膏打底呀?
香討個邊啲人都勁推opera
每次有人開post問唇膏 成班人衝出黎推opera
我朋友話唔long lasting 但以佢價錢黎講算係咁
但係係咪真係好用到咁多人推呀?
做完hifu +成日係冷氣地方 乾到pk 有冇咩解救方法?
已試左lamer cream都唔得.....
有打底 有時會敷埋唇膜 都搞唔掂!
opera有買過 假潤同埋好快好快冇色又唔太出色 仲差過YSL
我係日本買左枝
好顯唇紋
最後我買返chanel枝唇膏黎用
冇得比
有無絲打用過nars蜜粉餅 好唔好用
之前用開kiko碎粉用曬想試新嘢
mufe個粉餅都好想買但睇落無人當定妝用

利申 混干
絲打係邊到買? 樓上見到話有官網,但我剩係搵到台灣既官網,同埋入面得衫賣...
官網係台灣網呀,就咁Google search kcwinwin就入到Serlando個網
我頭先搵左呢個
https://www.kc-winwin.com/

睇左一睇serlando國際運費twd240?
好似有d貴
opera買過 啱啱搽就幾靚
過一陣開始好乾 起皮
補完就變螢光色
睇你要幾long lasting 我就食完早餐就無晒
唯有落左重新查既
一來平 二來第一層查出黎係好自然融到落嘴
但係真心唔建議補查 一定會斑駁 同埋變左唔自然瑩光 個嘴會超顯眼.......
要用濕紙巾落妝重新上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞