不規則分享 | 化妝品 + 護膚 30

1001 回覆
27 Like 10 Dislike
有冇絲打係guerlain門市買過唇膏又有刻名我早兩個星期去買左,佢話刻名預一個星期左右,刻好會打比我,但到依家都未收到電話。請問有冇絲打知要等幾耐左右?
可能我用手上太粗暴 聽朝輕手啲先
有年呀妹生日,係clinique 買左千二蚊護膚品比佢,佢用到爛面食A酸,佢個皮膚科醫生話佢地d成份有問題,好多人都用到出事睇醫生,仲話未有事個班只係時間問題

自此block 左呢個brand ,任何產品都狗也不屌

最on9係呀妹而家食a酸要成三千蚊一個月
本身T字位毛孔比較大 又易出油 某日只係出左去幾個鐘 唔知係皮膚狀態唔太好定平身用開個隻Innisfree碎粉已經唔啱用定點 一照鏡發覺T字位浮曬粉勁嘔心所以想問下有冇絲打知道碎粉邊隻好
innisfree綠盒好大陣味次次上都要閉氣
用開mac blot powder 不過唔係碎粉係粉餅
極控油,唔變暗, blur毛孔
但佢有分色,一般白皮都用light, 有時好難買到prep+prime我覺得都可以 但講持久blot powder無得輸

大家有冇用過belif既呢個gel?
化妝會唔會起擦膠粒?
我混油 好似幾吸引

我淨係好多年前用過果個咩高效水份炸彈霜,都ok幾補濕。但依家膚質轉左混合性唔知仲適唔適合
我只用過以下:
priori好好,好遮到毛孔,好控油,但好粉色會2截色
Innisfree綠色盒得個平字冇乜特別感覺
BB laboratories既透明質酸碎粉唔算控油,但有少少珠光,本身皮膚好用完會好靚
Guerlain波波粉,得光澤,冇特別
Banila co銀蓋碎粉,會出暗粒,blacklist
Kat von D粉餅,見Pony推介,sephora買,但其實唔太控油,遮毛孔遮到5,6成
Elisha coy粉餅,用過最好,已經第二盒,遮到7成毛孔,我本身係半個鐘至一個鐘就會出油,用佢都控到3,4個鐘,有少少肉色
唔收你錢呀 我都係唔想曬咗佢 反正都俾咗
https://t.me/kapeeeee
我用個個粉餅 所以我又唔係太聞到味
如果上完之後會唔會好明顯臉同頸係唔同色雖然我平時會化埋條頸 但有時都係覺得自己塊臉白好多咁
哇絲打用過好多款我諗我最啱用最後個隻 因為啲臉油真係搞唔掂
乾到出油嘅膚質係咪唔應該用有泡嘅洗面產品
大家又有咩推介
我用雪花秀枝gentle cleansing foam ex 感覺良好
冇+C
我都係 第一次跟我妹買 用佢粉紅色嗰條Line
初初都不以為然 剩係覺得額頭生多左暗粒同好油
最好媽媽話佢冇cream 拎左我嗰個擦 我自己買另一個牌子
之後啲暗粒就冇哂
好彩剩係用左暑假嗰兩個月
想問下絲打們 最近大熱天出門唔夠幾個鐘 眼妝溶到七彩 聽問下應該點補/有咩方法冇咁快溶

平時已經有用眼用打底
想問下絲打們 最近大熱天出門唔夠幾個鐘 眼妝溶到七彩 問下應該點補/有咩方法冇咁快溶

平時已經有用眼用打底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞