不規則分享 | 化妝品 + 護膚 30

1001 回覆
27 Like 10 Dislike
有冇人用過arzt skin 全能嬰兒肌精華?好唔好用?
見好多人推介所以想問下
我本來用緊ysl女神果支同LP,後來用用下三四個月,突然之間我d同事問我做乜用左黑人粉底液咁黑。明明一直都有用緊br20隻色,唔知點解變左咁黑。

跟住買左支dior小奶瓶0n,隻色非常合適,但好乾,真係一上面推都唔推到。結果用番LP,非常好推好薄,個質底好滑好貼服。

粉底液真係好重要,個底靚既真係配用colourpop 平價彩妝都可以好靚。Lp粉底液上selfeidges買平好多,$1480咋。
我用手指上咋,一支Lp都夠一年,我買埋佢個碎粉,真係超抵用,好大盒,用左一年都仲有3分2。
Power Fabric開頭用覺得幾好 我用3.5號色, 但氧化得好快 黃到on9 揸左上面既粉底 有氧化既情況都明白 但係成枝野擺耐左都會黃啊
有冇絲打可以幫幫我

食左a酸10個月 已經極小小小生暗瘡 但有印

而家塊面係超缺水 (以前都係)

而我未食a酸之前爆瘡係因為用既skin care 太油
搞到生唔停

想問下有冇可以推薦既 skin care 係唔油/極小油

同補濕度高

我好怕好怕又因爲亂用野又生翻
啲野又唔係平又唔係特別好用
冇必要俾錢受氣
我依家用佢都費事,粉底轉左用Chanel ,cushion就用緊tomford ! 正好多。
我正式宣布Kiehls正垃圾,早排買左枝防曬素顏霜 ,買之前ba話敏感肌膚都用得 好安全 叫我放心。屌!用到我狂生粒粒 依家仲敏感埋 ,又痕又紅
kiehls不嬲都垃圾
大家覺得日本隻ad加好唔好用我見我家姐話幾好 但我男仔唔係好sure
想問有無私心唔hall sell美容院推介
好想做facial
我分別買左SPF50同SPF30

SPF50 第一次搽上臉勁白勁油 好結 好難推開 第二次我特登搽少d 就感覺唔錯 唔會話好乾爽 始終係物理防曬 但我接受到

SPF30個枝聲稱係專for臉部用 佢比起SPF50會流質d 易推開d 一樣唔會話好乾爽(不過比起SPF50乾係爽d) 但始終係物理防曬 我接受到

我未試過搽完佢地出去一整日戶外活動 所以唔知防唔防黑 我係每日普通出街都搽佢地是但一枝
其實護膚品冇分男女 係分唔同膚質岩唔岩用
用過ad+ 隻藥用mist 聲稱for 痘肌控油消炎 但唔覺有效果 噴上面幾舒服咁
Tom ford用黑盒定白盒cushion?
佢聲稱話香港同日本城市人岩用 但我唔sure岩唔岩我用
我油肌 多出暗瘡
22歲眼底有條勁深既紋
係咪除左打filler先得 搽野係冇用
有冇咩product推介可以淡班?利申窮學生
兩隻我都有白!黑盒遮暇度高d ,白盒就潤d透薄d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞