測量(GP, BS, QS)討論區12

1001 回覆
12 Like 9 Dislike
拎住fg問野呢個topic黎做擋箭牌? 你地唔識討論其他野咩 講到尾咪又係老屎忽文化 驚比人知幾錢人工 做邊間 不如大大方認左佢
巴打唔好咁嬲哦,見你上晒火咁。大家都係9up下姐,見你秒回到,應該收左工?
「W記,M記
九龍塘A
沙田A
黃竹坑M
觀塘J

屌你地老母真係好撚肉酸, 唔講以為自己睇緊D八婆娛樂雜誌, 作埋堆傻柒花名以為好撚自己有「行家」feel ? 炒人消息咪撚同我講咩怕誹謗, 成班工程狗怕事小圈子奴性重咪撚叫慘, 抵撚死既」

From 隔離post 話幫fg驚fg入錯行 又唔討論人工 邊間好唔好做

講返堆術語先 a記 r記 w記 c記

利申 唔急於轉工 唔洗搵位入我
開完會搭緊車啫 就返到
睇唔過班呢度班屎忽鬼
要返公司先?
痴線,讀成4年既專業可以覺得GPA唔過3就搵唔到工係應該
市場就黎只食到2up畢業生咁係咪應該反省下
唔係賴D學生無料
睇team
放心 最伏個位我坐緊
有無人認為QS 15-20年後會被完全淘汰,消失

利申 MHKIS
我覺得就唔會,特別係mc就無咩可能。例如大既civil job有過百個sub,點都要人睇住佢地“逗”住佢地。Eng未必做到同埋無時間去做,所以我覺得唔會被淘汰。

利申 廢柴qs一名
Mhkis都咁白痴 個牌點考番黎
有無巴打做緊rss qs, 係咪跟政府point價,唔係既話差幾遠
做人點解唔應該居安思危?
呢到啲人係咁架啦fg問野就實負評
踩呢行嘅就正評
成班垃圾老屎忽圍威喂
rqs 果個
想問下巴打們
有冇書推介可以溫返QS D basic 野?(點計CL/foundation)個D
畢完業返黎唔記得晒
HKIS班人點做野?
啲人串過馬撚都算
內部啲存檔亂到乜咁
佢地自己唔睇清楚以前我交過既文件,就話我寫錯野
考牌個rules and guide又唔同assessor update下
assessor話我上唔夠pqsl hour,唔fulfill佢地個requirement
我日日打電話去問,竟然日日都搵唔到人!!!
究竟有無人比我反映下佢地既工作態度同效率??
錢就識收,野就做到成pat屎咁
依間hkis 真係好垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞