測量(GP, BS, QS)討論區12

1001 回覆
12 Like 9 Dislike
入錯mortgage 就無底深淵
1. 最大兩間開始請少左人
2. 加得少 未charter就一世20k再一年加返一千幾百咁大把
3. a記舊年1 take pass charter左都係24.5-25.5k 其他行唔知今年會唔會跟
4. 如果係hd唔係degree更加係地底泥 入職14k都唔知有冇
5. fg就要出去開會同業主則師Engine Main Con 開片 一個人孭三四單job做到精神分裂
6. qs consultant 返9-9是常識吧 7點放工係恩賜 9點放工係日常 出tender做到12點後係應份 有野趕返埋星期六日係工作需要

仲入唔入qs consultant? 你諗你
一切源於consultant賤價bid job
走投無路都唔好入mortgage
利伸:第一份gp工係mortgage,已考牌
巴打做邊範? main con?
尋求qs大神幫拖做份assignment
唔想retake阿
薄酬
https://t.me/charles03019
做過3年consultant 已脫苦海
年年見住有人吹奏qs 一車車fg走入qs consultant 就想笑
不過老實咁講
一係唔好做qs
想做qs狗可能都係入consultant做幾年廉價奴工快脆charter走人好d
始終年年都係consultant passing rate高好多
轉行喇

申利 準備祼辭
想知有咩途徑可以搵到BS 嘅intern(非政府)好少見到有
可以TG我傾多少少
https://t.me/J1129
一月qs就派彩好緊張
利申bs
考左四年都未有牌
咩s?
有p&d surveyor 既公司請人?
其實p&d surveyor係做d乜
GP APC part II 幾時有 result
QS真係垃圾工黎
想問下mech grad想讀master gp轉行會唔會好白痴?
舊年係1月4號出
今日有人收到了
咁早
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞