測量(GP, BS, QS)討論區12

1001 回覆
12 Like 9 Dislike
好似申請登記功能組別選民會自動入埋選舉委員會
/如你或你的團體符合資格申請登記成為功能界別選民,你或你的團體必須同時申請登記成為選舉委員會界別分組投票人。/
www.voterregistration.gov.hk/chi/register-fc.html
求救 想問下Highways SOQ interview多數會問D咩
degree + mc 2年經驗
想問下有無人知房協做Mains Senior Office 有無得開Logbook
政府好似 你中佢個requirement就一定有得in
想問下FM surveyor 考牌
佢內部有條缐
仲讀緊building surveying
做完intern唔係好想做呢行
轉唔轉去讀general practice好
我讀緊qs都想轉gp, 始終gp好似好景d
btw巴打係香港定外國讀?
香港三間之一我係唔想掂project management
Project Management 咁好玩
話pm好玩既人一係未掂過pm一係真心中意做工程
所謂既pm都只不過係夾判頭做快啲做好啲做平啲
每單project不停loop
慢咗就要諗解釋,同客行site所有party都會同你割席,總之乜錯都推俾pm team

仲要十九幾樣文件野要處理。
問心BS黎講,PM最好玩,無咁悶
Btw, 我做過既PM全部係客role
所以話,工程只有client做得過
呢個post有無reply 係無負評
毒撚多嘅地方風氣特別差
只知道你已經有17個負評
你打d叫人轉行既 就會爆正皮
16only
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞