測量(GP, BS, QS)討論區12

1001 回覆
12 Like 9 Dislike
曲到直
發夢夢到以下:
入則樓真係好痛苦人地arch year out 1年master grad 人工已經等如你1個 qualified bs, 工作上又要聽佢地左抄右抄番黎既design 黎做野,結果成獲粥 説穿左人地都係貪平 請你番去做
考到Ap 同有job refer比你有人肯揾你簽名中間係十萬九千里距離, 如果去到呢步都接近可以自己開檔,但想講好多撈左廿年以上行内有名氣有地位都係打緊工
呢行做下 mains, term contract 係餓你唔死
但如果諗到好大發展,就難D
因為個市場好大程度上arch firm 可以做bs firm 做既野
有冇人下年APC part II 會再見

考完都係覺得答得唔好
愈簡單就一定係要答得好多point
感覺上時間好tight,諗耐少少已經做唔切
點解bs好似無咩intern工咁
今年難唔難?
衰咩?
唔難
大佬 當年arch同surveying收生分數差幾撚遠
aco更開心
Aco 依家10年都升co 仲做so係咪智力有問題定中意做奴隸
間唔中簽一兩單都幾爽皮
My friend works there. I went to his office for a day as company for him while his colleagues were away
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞