香港拉麵集中討論區2

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
港島有乜拉麵好食

一虎

其實香港好食既拉麵大部分都喺港島

求多啲推介

今日去咗丸京 濃湯咸咗少少
試咗條女果碗清湯 果然係清湯正啲
可以encore呀

好食咩 我係附近番工覺得新都會果間仲好食 d位又好坐好多

新都會地下個間?
垃圾 狗都唔食
麵差 湯有梘水味
叉燒鞋 一夾就散 筍成條渣 蛋全熟
食過周月沾麵覺得好撚正
有冇邊間沾麵拍得住佢
彩得唔得?
食過周月沾麵覺得好撚正
有冇邊間沾麵拍得住佢
彩得唔得?

食過依間未?
我只係食過京都個間

座銀
網址: https://s.openrice.com/QrbS05lW700
地址: 跑馬地景光街13號地下A舖
電話: 2818 0322
食過周月沾麵覺得好撚正
有冇邊間沾麵拍得住佢
彩得唔得?

食過依間未?
我只係食過京都個間

座銀
網址: https://s.openrice.com/QrbS05lW700
地址: 跑馬地景光街13號地下A舖
電話: 2818 0322

打手
食過周月沾麵覺得好撚正
有冇邊間沾麵拍得住佢
彩得唔得?

鐘意彩多過周月少少

可以encore呀

新都會地下個間?
垃圾 狗都唔食
麵差 湯有梘水味

新都會 呢間唔係丸京咩
港島有乜拉麵好食

一虎

其實香港好食既拉麵大部分都喺港島

求多啲推介

黑龍

可以encore呀

新都會地下個間?
垃圾 狗都唔食
麵差 湯有梘水味

點解我食丸京果兩次就係你講果d咁既問題
食過周月沾麵覺得好撚正
有冇邊間沾麵拍得住佢
彩得唔得?

鐘意彩多過周月少少

彩個蝦油沾麵香到仆街,
麵條又夠乾身
丈六巴打你幾點去 排左幾多粒鐘
丈六巴打你幾點去 排左幾多粒鐘

2點半 半個鐘到
荃灣台風質素真係好唔穩定
而家時好時壞
好嗰陣有初初開嗰陣嘅水準

係唔係師傅唔同, 所以質素唔穩定?

可以encore呀

新都會地下個間?
垃圾 狗都唔食
麵差 湯有梘水味

新都會 呢間唔係丸京咩

新都會地下間野叫俺流塩らーめん, 真心難食, 得個鹹字, 份量又少, 價錢唔平, 另外, 佢既位置我個人就唔喜歡, 係大堂電梯底, 俾人一眼望晒咁

相比之下, 丸京就好好多, 湯底好正

可以encore呀

新都會地下個間?
垃圾 狗都唔食
麵差 湯有梘水味

新都會 呢間唔係丸京咩

新都會地下間野叫俺流塩らーめん, 真心難食, 得個鹹字, 份量又少, 價錢唔平, 另外, 佢既位置我個人就唔喜歡, 係大堂電梯底, 俾人一眼望晒咁

相比之下, 丸京就好好多, 湯底好正

丸京濃湯唔係好咸啫 啲肉好好食
去咗東京食大勝軒(池代)同一燈

超撚正

我上次去最後果日先睇到有人推介大勝軒 好後悔冇早啲上網睇
其實美麗華一平安我好鐘意
有無人食過荃灣千色匯果間?見到好多人排隊
去咗東京食大勝軒(池代)同一燈

超撚正

我上次去最後果日先睇到有人推介大勝軒 好後悔冇早啲上網睇

呢兩間真係不得之了

上年11月去左, 排左9個字真心覺得非常值得
而家諗返都流口水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞