香港拉麵集中討論區2

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
觀塘線嗰邊有冇拉麵鋪好推介

牛頭角丸京?

火車線有無

我覺得風雲兒好普通,唔值得排隊食佢

一蘭貴姐,係香港絕對唔差
周月係咪得沾麵好 拉麵點
周月係咪得沾麵好 拉麵點

黑豕肉拉麵好食
今晚食左旺角台風 唔值得大熱天時排隊食
岩岩食完台北一燈
開頭就咁飲啖沾汁,真係好咸,但幾香
同埋口感有啲creamy
因為我食開濃味,我覺得沾麵食就會岩岩好
麵條幾有口感,掛汁力強
肉就唔使多講,世界級
唯一係糖心蛋,味夠但略嫌唔夠糖心

總結: 高質,香港未有一間望到尾燈,係得周月既麵條有得比下
觀塘線嗰邊有冇拉麵鋪好推介

牛頭角丸京?

火車線有無

上水山下
個人香港best3(排名不分先後)
周月 東京agura 座銀
岩岩食完台北一燈
麵條幾有口感,掛汁力強
肉就唔使多講,世界級

洗唔洗排
遲下去台北
日本都有難食 之前去東京就係抱住求其入都好過香港就入左間叫風龍 超伏
去東京食沾麵 鐘意風雲兒多過一燈。唔知係唔係一燈個叉燒唔多岩口味
日本都有難食 之前去東京就係抱住求其入都好過香港就入左間叫風龍 超伏

無敵家已經係大伏
岩岩食完台北一燈
麵條幾有口感,掛汁力強
肉就唔使多講,世界級

第一次食沾麵去一燈
返到香港食過兩間 富士山同彩
真係望唔到尾燈

無敵家已經係大伏

無敵家唔叫好食 但唔算伏啦

無敵家已經係大伏

無敵家唔叫好食 但唔算伏啦

認真,唔好傻
香港正常實力既,已經冇可能求其一間都好過佢
一風堂呢啲垃圾就話姐
人在大阪 有咩好推介

尋日食左 燃燒吧 麵助 湯頭清 鴨肉都叉燒都正 都叫左個飯

依加落雨排緊麵屋丈六。應該要個幾鐘
去東京食沾麵 鐘意風雲兒多過一燈。唔知係唔係一燈個叉燒唔多岩口味

道 最好食 風雲兒好喊

不過 新宿揀 我會食 蝦沾
豚王 正
人在大阪 有咩好推介

留名等報告
人在大阪 有咩好推介

留名等報告

好大雨
人在大阪 有咩好推介

留名等報告

好大雨

上次試完麵助就無食拉麵人生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞