香港拉麵集中討論區2

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
食過葵芳丸京 好食過一蘭好多 兩個都特濃但丸京似無用味精
食過周月食唔落其他

周月個麵太好食

究竟周月拉面好唔好食
咁多次都係食沾麵
聽親都係沾

天口熱唔想食拉麵
如果我話丸京仲好食過本家第一旭
係咪會比人屌到反肚
今日lunch去左試灣仔間風雲丸
我又唔覺有講到咁差

我今日試左tsuta 好失望

我覺得TETSU好食D

食左台北麵屋一燈,好咸味道一般

我上次去台北都試左佢地拉麵同沾麵, 我就覺得沾麵個汁係唔錯,甜甜地, 絕對贏香港所有沾麵

絕對認同,佢個汁嘅味的確特別但就真係太咸,連我同行食過日本一燈的友人都猛叫太咸

沖繩三竹壽

沖繩三竹壽

介紹下?
我又唔覺有講到咁差

我覺得TETSU好食D

但有次係tetsu 食拉麵, 頂佢成個麵係凍,d湯俾盡剩係可以話係暖
我又唔覺有講到咁差

我覺得TETSU好食D

但有次係tetsu 食拉麵, 頂佢成個麵係凍,d湯俾盡剩係可以話係暖

拉麵定沾麵啊
食過周月食唔落其他

周月個麵太好食

究竟周月拉面好唔好食
咁多次都係食沾麵
聽親都係沾

天口熱唔想食拉麵

周月拉麵普通
沾麵冷麵熱湯麵質堪稱全港第一
(湯底比較重口味因人而異)
我又唔覺有講到咁差

我覺得TETSU好食D

拉麵定沾麵啊

拉麵 好記得因為未食過咁離譜
風雲丸個湯有啲似芡汁
香港有冇第二間好似混亂拉麵咁上下既鋪頭 幾鍾意啲背脂
食過周月食唔落其他

周月個麵太好食

究竟周月拉面好唔好食
咁多次都係食沾麵
聽親都係沾

天口熱唔想食拉麵

周月拉麵普通
沾麵冷麵熱湯麵質堪稱全港第一
(湯底比較重口味因人而異)

醬油湯底煮完有少少酸, 鍾意就覺得醒胃, 唔鍾意就覺得好怪
沾麵啱啱興起嗰陣呢間好似係少數唔用豬骨湯底嘅沾麵

開返即試 掂!

開返即試 掂!

開返
tetsu同黑龍

開返即試 掂!

開返

元朗彩? 開左係咩位

無搬過
風雲丸個湯有啲似芡汁

嗌標準果個size細到zip牙啦都唔夠
如果我話丸京仲好食過本家第一旭
係咪會比人屌到反肚

丸京香港黎講真係算好,至少叉燒多
有無人食希慎梅光軒
呢間野係北海道都OK
不過香港係咪果D野

咪試呀, 同北海道果間完全唔同,
香港呢間味千 level

屌你老母咪撚試 , 上次叫完個叉燒拉麵

食左兩啖 , 叉燒又柴又乾都算 , d麵又唔係特別彈牙 , 個湯底又怪又唔好味 , 我拎包出前一包粉開水都冇佢個湯咁撚難食 , 其他配料難食更加係錦上添花 ..

我即刻係佢面前唔食叫佢收野 , 去旁邊買兩盒壽司食算 , 唔怪得長期冇咩人食

梅光軒真係垃圾到終極

公仔麵級數嘅麵質、柴皮叉燒、味精湯底、荀無荀味蛋無蛋味

一碗拉麵可以差得咁平均佢都算極致

唐怡吉之島都有

我個次真係好撚嬲 , 點解咁難食都可以賣到$8~90蚊

我唔知你地係咪 , 我一俾錢食到d好難食既野就智好嬲好燥 , 除非件野食個價錢係平到我嬲唔落 , 佢呢間野如果賣$20蚊碗 , 我就唔會屌 , $30我都要諗諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞