香港拉麵集中討論區2

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
人在大阪 有咩好推介

尋日食左 燃燒吧 麵助 湯頭清 鴨肉都叉燒都正 都叫左個飯

依加落雨排緊麵屋丈六。應該要個幾鐘

留名等報告

好大雨

上次試完麵助就無食拉麵人生

麵助 我想食多次
係日本食左6餐 有4餐係拉麵 1餐烏冬

食下壽司清淡下好喎

食下壽司清淡下好喎

4拉麵1烏冬 剩番果餐就係壽司
再加食左好多便利店飯糰

食下壽司清淡下好喎

再加食左好多便利店飯糰

有冇食過一幻 好正 係新宿既

食下壽司清淡下好喎

再加食左好多便利店飯糰

池袋屯ちん

食下壽司清淡下好喎

再加食左好多便利店飯糰

池袋屯ちん

屯ちん 我之前公司個日本整餅師傅都推介呢間
人在大阪 有咩好推介

留名等報告

好大雨

麵助 我想食多次

如果再去大阪應該會搵機會去多次
正話喺九龍灣得寶見到有間新野
叫 一懸拉麵
有無巴打試過好唔好食?
人在大阪 有咩好推介

留名等報告

好大雨

麵助 我想食多次

無得食喇 我聽日走 佢星期一公休 今日N大開到下晝

聽日係福島搵第2間食
btw 今日無食中華
,食左秋刀魚醬油湯底

湯底都清 但我鍾意 麵助

肉就全瘦肉 普通
上水

食下壽司清淡下好喎

再加食左好多便利店飯糰

池袋屯ちん

屯ちん 我之前公司個日本整餅師傅都推介呢間

直頭要encore
周月世界級 每次過海都特登去食
人在大阪 有咩好推介

留名等報告

好大雨

麵助 我想食多次

無得食喇 我聽日走 佢星期一公休 今日N大開到下晝

聽日係福島搵第2間食

感覺係關西開TABELOG搵餐廳無咁伏
東京搵好Q伏
叫 一懸拉麵
有無巴打試過好唔好食?

尋日食完 60幾蚊冇加一 真係對得住個價
利申食特濃豚骨 住牛頭角既表示終於可以係屋企附近食沾麵
食左富士山
個湯底好咸
無想像中好食
日本都有難食 之前去東京就係抱住求其入都好過香港就入左間叫風龍 超伏

無敵家已經係大伏

我覺得無敵家好食
相反大勝軒好失望
日本都有難食 之前去東京就係抱住求其入都好過香港就入左間叫風龍 超伏

無敵家已經係大伏

我覺得無敵家好食
相反大勝軒好失望

年幾前我都覺得無敵家好食
但自從呢一年完全變左拉麵狂不停去食同睇之後

只能講無敵家好普通
荃灣 麵道 垃撚圾
1800入去 1830碗麵先到枱 等果陣仲聽到隔離枱叫人地轉第二款湯底 因為雞白湯要等多4個字

叫左碗味玉豚骨醬油再加多一隻蛋

黎到果陣見到得一隻 我問個侍應是咪漏左一隻蛋未黎
佢夠膽死答我碗麵果隻就係我加果隻蛋

真係忍唔住駁左句「咁即係我唔加蛋既話我碗麵就無蛋咁話?咁你個餐牌又寫味玉?」後來先補番隻蛋俾我

碗麵完全中規中舉 完全無特別 塊肉同張紙差唔多薄 走果陣仲見到出面排左條龍 心諗 憑乜野要排隊 跌撚左一舊水 拎去食其他拉麵都無咁嬲
金田家好正

佢個豬骨湯飲完係好似平時呀媽煲啲湯好骨膠原感覺咁痴痴地個口 湯底唔會太鹹 麵質適中 上品
叫 一懸拉麵
有無巴打試過好唔好食?

要係出名前去試
金田家好正

佢個豬骨湯飲完係好似平時呀媽煲啲湯好骨膠原感覺咁痴痴地個口 湯底唔會太鹹 麵質適中 上品

金田家我覺得隻蛋係香港第一
湯,麵底就不過不失
叫 一懸拉麵
有無巴打試過好唔好食?

要係出名前去試

前日食咗
份量少 沾汁唔夠熱
味道正常 利申:木舌

係幾平相對其他鋪
住觀塘區 偶爾想過沾麵癮又唔想出遠門可以一試
Tetsu 難食咗好多
搞咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞