香港拉麵集中討論區2

1001 回覆
14 Like 3 Dislike

上星期去咗大阪心齋橋食依間沾麵
個沾麵真係好正但係沾麵汁少咗啲
大家去京都既話可以試下豬一 好正

如果我話丸京仲好食過本家第一旭
係咪會比人屌到反肚

丸京香港黎講真係算好,至少叉燒多

成日有浸臭豬味

叉燒多不如食山下特盛

要入到上水元朗
風雲丸個湯有啲似芡汁

嗌標準果個size細到zip牙啦都唔夠

我揀300g 點解好似仲炒過其他鋪頭既普通size
岩岩諗住去食炮台山黑龍
見佢收十點半 以為無咁早last order
點知9點36去到門口
原來9點半就last order
攪到依家要搭地鐵落銅鑼灣食三田
好肚餓呀
以前銅記888
岩岩諗住去食炮台山黑龍
見佢收十點半 以為無咁早last order
點知9點36去到門口
原來9點半就last order
攪到依家要搭地鐵落銅鑼灣食三田
好肚餓呀

食三田不如唔好食
以前銅記888

識食呀 醬油魚湯
以前銅記888

識食呀 醬油魚湯

好食又唔貴
以前銅記888

識食呀 醬油魚湯

好食又唔貴

老闆係日本人黎

到今時今日我都仲係覺得888係香港一
馬家開飯講周月

旻妹
隱家真係差左

有好過㗎咩
香港醬油沾麵 除左周月 仲有無其他
係咪會比人屌到反肚

唔會
灣仔機利臣街開咗間拉麵(好似叫幸屋),有無人試過?
香港好多癈拉麵。。。
係咪會比人屌到反肚

唔會

牛頭角定荃灣果間好味?
香港好多癈拉麵。。。

好賺嘛,個個做過下識少少就開舖頭以為整碗拉麵好容易,好慘係香港好多人幾垃圾都會覺得好食,連d湯變壞左以為係特色之一
香港好多癈拉麵。。。

好賺嘛,個個做過下識少少就開舖頭以為整碗拉麵好容易,最慘係香港好多人幾垃圾都會覺得好食,連d湯變壞左以為係特色之一
香港有冇第二間好似混亂拉麵咁上下既鋪頭 幾鍾意啲背脂

香港冇第二間
香港有冇第二間好似混亂拉麵咁上下既鋪頭 幾鍾意啲背脂

香港冇第二間

二郎系

二郎系先係男人既浪漫
西九龍中心 隱家沾麵
食黑蒜油沾麵

我覺得幾好食 又多肉 又有蛋 夠飽

各位手足點睇?隱家沾麵算係合唔合格?(我知連登仔要求好高)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞