香港拉麵集中討論區2

1001 回覆
14 Like 3 Dislike

食左台北麵屋一燈,好咸味道一般

我上次去台北都試左佢地拉麵同沾麵, 我就覺得沾麵個汁係唔錯,甜甜地, 絕對贏香港所有沾麵
有無人食希慎梅光軒
呢間野係北海道都OK
不過香港係咪果D野

咪試呀, 同北海道果間完全唔同,
香港呢間味千 level

屌你老母咪撚試 , 上次叫完個叉燒拉麵

食左兩啖 , 叉燒又柴又乾都算 , d麵又唔係特別彈牙 , 個湯底又怪又唔好味 , 我拎包出前一包粉開水都冇佢個湯咁撚難食 , 其他配料難食更加係錦上添花 ..

我即刻係佢面前唔食叫佢收野 , 去旁邊買兩盒壽司食算 , 唔怪得長期冇咩人食
半年之後會去十日鹿兒島福岡熊本 有咩高質拉麵介紹
答左我祝你一世身體健康

熊本我鐘意黑亭

有無人食希慎梅光軒
呢間野係北海道都OK
不過香港係咪果D野

咪試呀, 同北海道果間完全唔同,
香港呢間味千 level

屌你老母咪撚試 , 上次叫完個叉燒拉麵

食左兩啖 , 叉燒又柴又乾都算 , d麵又唔係特別彈牙 , 個湯底又怪又唔好味 , 我拎包出前一包粉開水都冇佢個湯咁撚難食 , 其他配料難食更加係錦上添花 ..

我即刻係佢面前唔食叫佢收野 , 去旁邊買兩盒壽司食算 , 唔怪得長期冇咩人食

梅光軒真係垃圾到終極

公仔麵級數嘅麵質、柴皮叉燒、味精湯底、荀無荀味蛋無蛋味

一碗拉麵可以差得咁平均佢都算極致
上星期去食荃灣台風
有返以前個水準喎

荃灣人都覺得荃灣台風好似呢排回復水準
搭單一問,有無人食過新宿歌舞伎町入面果間食魚介豚骨嘅nagi, 想喺香港搵返果種咁特別嘅麵質。佢係粗但鬈,仲送多兩塊闊條麵
上星期去食荃灣台風
有返以前個水準喎

真係 ?我係時候回歸了
漁場台風 6/10
一虎 9/10
一蘭 8/10
黑龍 5/10
拉麵來 7/10
BB ramen 9/10
tetsu 8/10
富士山55 6/10
俺之沾麵 7/10
拉麵jo 8/10
周月
漁場台風 6/10
一虎 9/10
一蘭 8/10
黑龍 5/10
拉麵來 7/10
BB ramen 9/10
tetsu 8/10
富士山55 6/10
俺之沾麵 7/10
拉麵jo 8/10

笑撚左
元朗 彩拉麵聽日係同一地方開番
見到拉麵post就醒起曾經舊登有個巴打係佐敦開間拉麵店

又係元朗,即係唔洗去
上星期去食荃灣台風
有返以前個水準喎

真係 ?我係時候回歸了

未到全盛時期但都有8,9成

戰書有得揀紅毛定歡喜
戰書有得揀紅毛定歡喜

回錯

被個去過沖繩既fd伏左

唔知由布院呢間係咪新開 仲廢過一蘭

係鹿兒島試過,真係廢過一蘭
車軚人一星果間點睇?

你點知架?佢個fb 又唔見有講

堅定流
有冇巴打食過一生懸麵?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞