香港拉麵集中討論區2

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
有冇人知彩做咩野?

應該都係同赤橋班人傾唔掂數

今日諗住入元朗食 點知執左

會唔會短期內開翻,定有排搞?

https://drive.google.com/file/d/0By6fBoYa86RbLUZVa3ZidWpmTnc/view
係彩Facebook page睇到依條片
就咁睇好似係個肥婆仆街在先
唔知算唔算old news
個日去食金田家 / 豚王
經過見到一幸舍執左

執咗好耐啦

舊鋪開左間釜飯,蒸住d 湯飯咁既野
睇馬家開飯有介紹,個日想試
諗諗下都係食返拉麵
唔知算唔算old news
個日去食金田家 / 豚王
經過見到一幸舍執左

執咗好耐啦

正常啦
附近咁多間覺得佢最難食
香港有咩沾麵係ok既

好掛住佢

五之神制作 個蝦湯底又係好 掛住

早兩日係台北 食麵屋一燈 個麵底真係麻麻

一燈都麵底都麻麻?

台北果間真係麻麻

日本我無去食喇 我去左道 無去一燈

晏晝食左黑龍
有冇人知彩做咩野?

應該都係同赤橋班人傾唔掂數

今日諗住入元朗食 點知執左

會唔會短期內開翻,定有排搞?

https://drive.google.com/file/d/0By6fBoYa86RbLUZVa3ZidWpmTnc/view
係彩Facebook page睇到依條片
就咁睇好似係個肥婆仆街在先

員工爆料
https://lihkg.com/thread/224391/page/1
混亂拉麵幾飽肚
但啲叉燒完全唔入得口
華亭搞大胃王比賽
鳥華亭係唔係有大量打手
食過一次雞湯同綠茶雞湯(女朋友叫)
真係屌出嚟
鳥華亭係唔係有大量打手
真係屌出嚟

真係? 仲想專登走去試下
衰D 咩?
鳥華亭係唔係有大量打手
真係屌出嚟

衰D 咩?

我食過兩次
一次好好食 個湯好香濃雞味
第二次唔知點解好似唔夠熱 仲要個湯好油好油
不過行過我應該都會俾多次機會
因為第一次食個陣真係覺得好好食
鳥華亭係唔係有大量打手
真係屌出嚟

衰D 咩?

我食過兩次

佢啲雞湯出名油個湯唔夠熱又再膩口啲
仲有雞骨湯底同豬骨湯比係淡好多
唔夠餓, 之前食過濃味嘢或者天氣熱去食好易覺得油膩同滯
我覺得別府幾好食

利申 淨係食過淘大個間 其他唔知
https://www.facebook.com/TorihanaTei.at.Wanchai/photos/a.1017765194902294.1073741828.1014598138552333/1566912423320899/?type=3&theater
屌佢老味好撚on9 浪費,本身未食過依間,都有興趣試下,依家真係不了,為左gimmick可以去到幾盡
https://www.youtube.com/watch?v=3xHwMCElVgI&t=0s
期待新拉麵舖 蔦 開張
日本米芝蓮一星
沾麵有無推介?
沾麵有無推介?

同問
沾麵有無推介?

隱家
沾麵有無推介?

同問

香港嘅沾麵冇邊間係難食
但係拉麵就好參差
香港、九龍嘅沾麵差唔多試哂
銅鑼灣拉麵Jo嘅沾麵麵質同沾汁都係最top
旺角台風同俺之沾麵亦可一戰
近年多港女吹奏嘅風雲丸、三田、黑龍、周月、tetsu就相形見絀了
鳥華亭係唔係有大量打手
真係屌出嚟

衰D 咩?

我食過兩次

烏華亭black list左
間本佢個湯太濃咸同d麵完全唔夾
濃到我懷疑是咪加左味精

係函館食過黃金鹽味拉麵個湯係濃雞味得黎好清
第一次係真心飲曬d湯
沾麵有無推介?

富士山55
鳥華亭係唔係有大量打手
真係屌出嚟

衰D 咩?

我食過兩次

烏華亭black list左
間本佢個湯太濃咸同d麵完全唔夾
濃到我懷疑是咪加左味精

係函館食過黃金鹽味拉麵個湯係濃雞味得黎好清
第一次係真心飲曬d湯

鳥華亭都唔係好差,以前鳥華仲差呀。
日本是但一間雞湯拉麵都贏成條街

前年食過一間喺麻布十番 鶏そば十番156,去開可以試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞