香港拉麵集中討論區2

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
港島/九龍邊度有好食既清爽醬油系拉麵食 ?

比起重口我鍾意食清爽多D

新開果間

蔦百幾蚊 食唔起
葵芳丸京d麵有鹼水味喎 d叉燒其實又唔係話特別稔
不過可能咁啱者
銅鑼灣新嗰間風xx既沾麵,食左一次ok
依家係咪得番拉麵jo有豬骨魚介沾?

泓一好似都有

泓一個豬骨魚介沾啲沾汁好掛麵

不過好少沾汁 平時食彩嗰啲加個底都仲有汁可以落割, 泓一連第一個麵都未食完就形着形着會冇汁, 提心吊膽沾得少少汁食, 結果差啲要啪淨麵

彩快D開返啦
新舖講足大半年都未搞掂

唔好開喺元朗thx
依家係咪得番拉麵jo有豬骨魚介沾?

泓一好似都有

泓一個豬骨魚介沾啲沾汁好掛麵

不過好少沾汁 平時食彩嗰啲加個底都仲有汁可以落割, 泓一連第一個麵都未食完就形着形着會冇汁, 提心吊膽沾得少少汁食, 結果差啲要啪淨麵

彩快D開返啦
新舖講足大半年都未搞掂

唔好開喺元朗thx

都唔係
港島/九龍邊度有好食既清爽醬油系拉麵食 ?

比起重口我鍾意食清爽多D

新開果間

蔦百幾蚊 食唔起

應該都要排到仆街
不過可能咁啱者

香港間間都濃湯咁濟,難得有間醬油風重要係清湯,點知就畀啲mk求鳩其fing兩下個麵就算破壞哂,開頭幾啖都幾滿意,最後成碗湯都好重鹼水味,唉屌,香港好撚多間拉麵舖都係日本師父喺度,就算係mk都唔敢求其做,一走,變成間都香港人就要幾西有幾西。
不過可能咁啱者

香港間間都濃湯咁濟,難得有間醬油風重要係清湯,點知就畀啲mk求鳩其fing兩下個麵就算破壞哂,開頭幾啖都幾滿意,最後成碗湯都好重鹼水味,唉屌,香港好撚多間拉麵舖都係日本師父喺度,就算係mk都唔敢求其做,一走,變成間都香港人就要幾西有幾西。

師傅一走煮公仔麵咁煮d臭mk
銅記間tsuta 食完 覺得一般般
不過舊叉燒真係世界級
不過舊叉燒真係世界級

我覺得塊叉燒都都好一般般喎
其實成碗野都好普通
仲話咩米芝蓮一星
要排隊真係不了
不過舊叉燒真係世界級

其實成碗野都好普通
仲話咩米芝蓮一星
要排隊真係不了

果一星,俾錢買返黎⋯⋯
不過可能咁啱者

師傅一走煮公仔麵咁煮d臭mk

正常丫,無聽過咩⋯
又唔係我食,你食咋嘛
不過舊叉燒真係世界級

其實成碗野都好普通
仲話咩米芝蓮一星
要排隊真係不了

果一星,俾錢買返黎⋯⋯

米芝星本身就係比錢買架啦
港島有咩推介
三田製麵所好撚垃圾 早知行多兩步去tetsu

唔緊要啦,當儲經驗值

唔緊要啦,當儲經驗值

tetsu晏袖冇沾麵

唔緊要啦,當儲經驗值

tetsu晏袖冇沾麵

Tetsu拉麵都好正 利申食黑
一風堂而家點
Cwb 巴打們認為最掂係邊兩間?

金田家+富士山55 imo
三田真係好難食 一風堂落味精 不過味道都叫唔錯 同埋好多小食
一風堂而家點

好垃圾
不過舊叉燒真係世界級

其實成碗野都好普通
仲話咩米芝蓮一星
要排隊真係不了

果一星,俾錢買返黎⋯⋯

米芝星本身就係比錢買架啦

舊叉燒零特別
個湯有d 黑梵露味我覺得特別d
真係無人食過紅磡果間拉麵天王
一風堂而家點

好垃圾

所有香港開既連鎖都麻麻地
日本既仲叫正常
但去到就唔食呢D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞