漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論

1001 回覆
18 Like 5 Dislike
我覺得以佢戰術頭腦 扎實咁去打
好過玩埋啲花巧野 始終佢而家個風格
係for打rank用爭去遠征 長遠睇都要改
呢d「花巧野」正正係佢進步得快既原因
出奇制勝先係 戰術上靈活變通係佢最大強項
前題係要有情報支援先有效發揮到
佢只要係適當時機係適當位置出現已經有效
嵐山隊咪例子 有休斯
佢唔駛做太多佢根本做唔嚟嘅野
戰術上修從來都唔弱,
我講緊係佢戰鬥/作戰能力上進步

最重要係槍 光魂 蜘蛛 根本組成唔到好似
而家蜘蛛+光魂->小行星+光魂->蜘蛛+光魂⋯咁有效既combo
理論上 面對未知領域 好似伽羅普拉咁一定係派兵出去scout左地圖先
點都唔會咩都未知就派眼鏡出去啦 (理論上啦)
如果遇到遭遇戰 你肯定槍手眼鏡會ko到對手?
眼鏡設定上注定冇可能成為Ace, 因為雙主角空閒已經係Ace
佢唔記得修原本C級都上唔到
無人話要眼鏡去ko人
根本佢轉槍手都可以做同樣嘅野

本身眼鏡用射手就無優勢用槍手起碼發動速度快
而且佢都係夾人用團隊戰 因應情況去轉射手槍手都得
靈活先係眼鏡最大武器

射手最大優勢係任何姿勢任何方位都可發動攻擊
甚至無左隻手都可以發動攻擊 vs 王子果場

所以應該話槍手對比射手對修得一個優點,其他都係同等缺點.
除非你覺得眼鏡係有能力同任何人打都可以全身而退 如果唔係根本不切實際

再睇bbf數據,眼鏡身體質素係衰過笨蛋三人組「c級」唔少,你要佢轉職究竟要煉幾耐先上到B級水準?
木虎話2年時間訓練,修先有同b級上位水準.你覺得可行?
佢嗰種打法就係想自己得分先會咁用

佢身體能力咁差 用射程做掩護射擊仲有利
進可攻退可守 射手就伏擊近身先有利
不過無絕對 有好多因素影響(地型 隊友)
我自己覺得槍手幾啱眼鏡啫
一日修要用光魂同蜘蛛,一日佢都無得轉槍.
修根本無多餘觸力去幾武器,一手光魂一手槍,點用蜘蛛
之後點就睇作者點畫啦我都係FF下
始終射手好食T 眼鏡就無限接近普通人
里見咁講完眼鏡可能真係去學下都未定
今話里見講果d36話烏丸同修講過㗎
修之後仲想做槍手俾烏丸勸退
有冇講過鳥丸過玉狛之前其實係玩咩手?
而家係萬能手,有特殊trigger唔代表轉左職
小南依然叫攻擊手
肌肉依然叫完美萬能手(!?)

主t keep住係 弧月 小行星-步槍 毒蛇-步槍 盾
副t先係 護城 幽影
終於有
弓場幾正超硬派男人
付得太多找返d比你
之前個個以為弓場係炮灰 原來都係勁敵來
下期要等到9月
8月
好想快啲睇下場
9估下
修用線制造或引導二官去複雜的嘅地形同弓場單打
佢真係聽意見既話,就梗係以自己死做前題
引佢兩個見面
但千佳今場有機會爆發
洗唔洗四眼仔自爆就難講
先不論咩方法,我覺得今鋪四眼會證明到自己價值,唔係死靠隊友carry
如果唔係就算贏到比佢去遠征佢都係負累
咁呢樣同而家一樣 都唔可以一邊蜘蛛一邊小行星
主要佢轉唔到槍手既原因係佢唔可能好似弓場同里見咁開雙槍 (一強一密 / 近距散彈)
佢地兩個既戰法眼鏡根本學唔到 轉職冇意思
但用槍要收槍再on蜘蛛
小行星都一樣架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞