漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論

1001 回覆
18 Like 5 Dislike
太刀川2+1垃圾都第一
Ranking根本亂黎
先唔講二宮夾硬屈佢落B 夾硬屈佢比主角殺
死小孩、木虎依啲明顯無A
反而B級一堆去到A級都係頂級既高手
甚麼單挑最強、甚麼睡眠學習、甚麼情緒感知全部屈落B

不如講下可愛ranking ,小南肯定第一
第二係沒有我你們甚麼也做不到operator
知佳成日扁嘴不了
二宮同影浦係a級降落b級

鋼係同兩件下遊隊友同隊

你講果個係team ranking嚟,入面仲有個solo ranking先係你想要嘅野
不過講solo rank我都覺得B級勁人好多下
但A級之所以係A級,主要都係講緊團隊戰戰術同合作啫,唔一定要每個人都有單挑嘅實力

另外玉狛第二因為全部用客製化trigger先無入ranking
玉狛第一sor
一條同我諗個set一模一樣
不過佢個推進器唔知改過d咩
多個人唔係無風險
-廢=送分
-隊員間嘅配合&團體戰術
-操作員要處理嘅情報量
如果打嘅係實戰就更嚴重
多個人你就需要顧慮佢嘅作用
會唔會變成阻礙 會唔會被人反利用
而且唔係話犧牲就犧牲
(除非你一開始就當佢係一次性誘餌/自爆型)
中途加入就更加突顯問題
當然 多個人首先要個人唔廢(相對其餘3人黎講)
只要你諗下將眼鏡放落任何一隊3人 A rank度 同埋無bail out
你就知道4個人可以有咩壞處
二宮輸確實係因為疏忽
但係佢唔係單純當眼鏡廢 而係研究過得出呢個結論
而且遊真話二宮講大話 就知佢其實有警戒眼鏡
正如佢雖然判斷千佳唔可以射人 但係一直都有戒備

死小孩我估你係講緊綠川
你知唔知綠川如果唔係不停輸分俾遊真 已經>10k?
木虎可以單挑新型 咁都無A?
B rank一早講咗有唔少單計係A
個rank係用隊計 個人睇分居多
太刀川同出水都係border頂級戰力
(一直覺得出水唔係射手no1只係因為佢偏向援護居多)
冬島同當真就應該係靠戰術加成
(之前推測嘅瞬移+狙擊)
二宮招兩攻擊係玩通常彈,其他彈都係輔助
追尾彈:之前調動對手用,今場先演變出單人時間差
炸裂彈:掃場用

出水應該係精通曬四種彈+合成彈
再按各種情況決定用邊種彈

所以出水分數無咁多係正常
出水係最有創意嘅射手
擁有將腦內想像畫面具體化嘅能力

二宮係靠分析局勢
靠高觸發配合戰術
出水玩變化彈最勁
而二宮屈trion
火力對轟黎講贏曬
但都要低頭請教出水
就知出水真係support上做得好過佢

講到呢到不得不提係里見no.1槍手
吹到二宮同弓場都係一對一最強
然後自稱係弓場同二宮既混合
兜個圈讚自己
話唔定一對一最勁係佢先係真
出水玩合成彈先最勁
2秒合成
死去香討啦垃圾
真心 我覺得之所以唔係所有隊齊4人純粹係因為人手不足,唯有可行範圍內分多幾隊
同埋佢個編隊唔係由上層編而係由隊長搵人多
如果批友真係全部受過專業訓練,基本上你講果啲風險因素都係唔成立,因為亂咁行動、能力弱唔合格就唔應該比佢上B
Btw眼鏡事實上係特別弱,本身係弱到連C都無,估計係迅幫左佢
合成彈直情係出水創出黎
人手不足當然係事實啦
border得幾百人 仲要大部份都係C
個個都係太刀川/二宮/當真嘅話你點砌都得啦
咁問題就係唔係個個都咁勁嘛
軍隊都有分一般士兵(B)同精英部隊(A)
受過訓練亦唔等於可以贏到實力上比自己優勝嘅敵人
所以先要以人數同戰術彌補
但係咁就需要互相配合先做到
咁創造者又唔一定係最勁既
簡單例子:光魂同狙擊槍
我記得雷藏本身都係勁人黎
不過依家變咗肥宅
對佢地呢講,分隊rank戰就已經係訓練嚟
個分隊某程度上都係就住個賽制去諗
係咪100%應用到落實戰到就未必
佢地到真係要打近界民都係睇情況組臨時n人隊

同埋team rank都係參考用
大把A級實力嘅因爲各種原因玩緊B級

不過呢種分隊方式對border整體戰力係咪好事就有得拗
可以用trigger嘅人其實唔多(只係玄界人口基數大)
所以要盡可能減少傷亡
如果無勁人lead住 一d較弱/新B rank就容易變casualty
好快就唔夠人用
而且"小班教學"正路效果好過一般1對n個嘅教育方式
見無人開 開定新Post先

漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論(2)
https://lih.kg/2010971
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞