漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論

1001 回覆
18 Like 5 Dislike
紅就唔難
但唔會去到naruto, OP, 鬼滅嗰種
紅到嗰種程度係要力谷 好似我英咁力谷
之後就睇運氣啱唔啱大部分人口味
WT差一個爆炸點令佢大量吸fans
wt仲有個缺點係畫功麻麻 鬼滅雖然唔知佢畫乜鳩但睇落好型 wt d畫就相對生硬好多
WT畫功同分鏡好好
鬼滅先真正唔知畫乜9 有無睇最近10隻鬼滅 亂到都唔知打緊乜
係因為WT無必殺技/技名, 動作畫面太實際唔夠華麗 先令佢缺乏人氣 少年漫無熱血必殺技差好遠
另外鬼滅動畫加左好多分 先令佢爆紅
論畫功WT我覺得拍得住ONE既一拳
拍得住one既一拳係讚定彈
葦原問題係唔識畫人 戰鬥冇動感 四肢冇細節 冇肌肉感 為左回避呢點佢經常包到d人好密實
幾華麗期待動畫出呢幕
不過因為wt有一套裝備系統所以未必夠多樣化 所以呢點未必俾到人新鮮咁

呢點可能要靠後期既黑trigger 彌補
講錯 我指村田
戰鬥畫面好細緻
我都諗緊讚定彈

空閒啲招都好型 係相比其他漫平實咗啲
又唔好吹到村田級
但係分鏡係唔差 係啲角色動作唔夠流暢感
但係夠清楚
鬼滅動畫就型
漫畫垃圾到
咁無計 人地肯燒錢 巨人都係靠動畫紅
笑撚左, 王子話修同二宮隊是旦一個一換一二宮都唔抵換
WT轉咗月更就仲難有機會燒錢
wt好多detail位要睇設定集先得
武器設定又係人物設定又係
今話特登唔派辻去追千佳因為怕同女仔1on1辻會怕醜
呢個上次食烤肉有提過
Btw設計集有無中文版
修終於威返次,唔洗下下比人串
其實唔明點解二宮1on2都開雙攻擊
就算修果下係普通彈射唔中
跟住二宮繼續雙攻擊打空閒
修都可以繼續喺後面再補刀㗎
因為本身就係想辻收眼鏡頭先
再雙攻擊空閒
以人設黎講wt真係正,hunter既人設都係

仲有唔淨係靠好打就贏哂
人設真係幾掂
登場角色好多但係每一個都有啲亮點
當年睇巨人漫畫覺得好正
介紹俾人 全部都嫌醜樣唔睇
之後動畫hit左 個個死返去睇
仲問返我有無睇 好正點點點

鬼滅內容 設定定好差下
畫功就不知所以 好藝術家feel
我覺得好亂
動畫勁燒錢好華麗
但係套野本身內容麻麻

講起畫面亂
以前未有動畫既jojo 身邊都無咩人肯睇
都係嫌亂
出左動畫 hit左 班友又係去睇返漫畫
又突然覺得唔亂
WT厲害在明明咁多個角色
但你會記到每個角色用啲咩武器同性格
咁你快啲介紹wt 俾你啲fd
過一排佢地就會仆返黎睇
真 wt角色好易記
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞