漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論

1001 回覆
18 Like 5 Dislike
ff應該唔少人有
詳細設定本來就係想用更多資料黎吸引人思考同想像

覺得木崎雙光魂打拳幾過癮
但係佢可以裝唔止8格
如果一般trigger 基本setting就已經差唔多full
main: 光魂/推進器/盾/-
sub: 光魂/推進器/盾/蓑衣蟲
光魂防御mode可以做人肉盾
咁射手/槍手就可以係後面放心射擊
(但係not for機動戰 因為應該重到郁唔到)
所以唔可以放棄普通盾
淨番一個位可能加hopper/瞬移黎補足機動力同突襲用

如果你想用變色龍 我認為應該用槍而唔係子彈
因為變色龍on個時唔可以用其他trigger
由變色龍off到set好子彈需要花費額外時間
可能因為咁而失去先機
你嘅setting大概會係:
main: 蠍子/手槍(追尾)/盾/變色龍
sub: 蠍子/手槍(追尾)/盾/蓑衣蟲
想問下木崎係邊話出過黎?

係喎我無諗到呢樣
58話
一拳打落休斯塊面到
原來佢就係吖。。我一路記佢係禮治
搭單一問 有冇呢幾套?
https://h-story.cc/
BBF出板嗰時未出場角色(~14X)都係未講派別
而BBF有講綠川係忍田派比較偏向玉柏嗰邊(因為崇拜迅同想加入玉柏
但未必因為咁同隊里見就係忍田派
記得混合派別隊伍都有唔少例子東隊柿崎隊鈴嗚第一都係
更正番,柿椅隊唔係混合派別

荒船隊
半崎 義人(城戶派)
荒船 哲次(忍田派)
穂刈 篤(自由無派別)

東隊
東(忍田派)
小荒井(忍田/城戶分界線上)
奧寺(城戶派)

鈴嗚第一
鋼 (忍田/玉柏分界線上派)
來馬(忍田派)
太一(城戶派)
我確實就咁睇到綠川係忍田派就當咗全隊都係 係我嘅錯
我上面條BBF英譯都搵唔到相關野
ptt搵到呢張

咁睇作者本身就係以個人去定係咩派系

5月9日はA級・玉狛第1のオールラウンダー、烏丸京介隊員の誕生日!!
ガイストで畳み掛ける佳境の数分間は、まさに独壇場。面倒見の良さと、仮想・二宮隊長を全うできる器用さも併せ持つ男前っぷりに「とりまるガールズ」が後を絶ちません!
main: spider/ar:asteroid/eaglet/shield
sub: bagworm/meteora/grasshopper/shield
如果夠trion既話
有冇人會想挑戰雙狙?
我到而家都唔明究竟係點瞄準
明既話你已經做到A級

雙狙你當佐鳥可以同時處理雙眼嘅情報

而且佢呢下連鏡都無望
應該都係屈視力 瞄都唔使瞄個類

同埋你個trigger會唔會大貪咗d
正面射擊戰/狙擊/陷阱/轟炸

同佢差個grasshopper姐
好期待呢個角色出現
期待一條雪丸set野會點打多D
本身打界外民我覺得幾好睇
雖然唔知點解成套野差唔多無壞人,打輸又唔會死
但去到rank戰篇其實就變左將一隻鬥陣game漫畫化
唔係畫得唔好睇,而係不如我自己玩
仲要明明一隊本身得3人落場,為左就故事發展加到4人
成套野已經得返小楠好睇
第一team 出場4人隊係嵐山隊
所以應該已經係頭幾卷setting
但嵐山隊擺明宣傳用+可能係初期亂set,唔計
倒返轉4人隊vs3人隊公平咩,風險只係有機會比敵人拎多一分,但同時生存分亦都有機會+1,仲要打多一件
三輪?
咁三輪隊呢?
吓?

我認錯
a rank其實都多4人隊
a1a2a3a6除外
a4578都係4人
a6加古隊仲一直搵緊第四人
而風間隊既話,三個近戰都已經難夾所以唔會加多個都仲理解到

反而好奇點解最勁既a1a2都係得兩人(唔計二世祖)
唔係同一個人嚟咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞