漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論

1001 回覆
18 Like 5 Dislike
其實邊個做隊長代表個方針邊個定
隊員係可以提意見改/迎合 決定權都係隊長到
所以隊長係要令隊員願意跟隨佢先做到
即係類似領袖魅力
依家多咗玉狛 少咗個位
所以咪要同人爭
如果唔係弓場少咗個人而成績下滑
大概連爭都無得爭

事實上玉狛出現之後 令其他隊對事前研究同戰術/策略產生咗更多嘅注重
係咁嘅情況之下令rank戰出現更多變數
玉狛隊長係眼鏡啊
休斯戰術層面本身就高過眼鏡
休斯可以自己判斷都係經眼鏡同意
甚至出現休斯bail out之後指揮千佳嘅狀況
(不過千佳自己已經take action)

依家香取隊就係隊長無指揮 又無第2個接手
(指揮係要觀察形勢 同 思考走向 從而做出正確決定
而唔係面對情況先諗對策)
影浦隊咪同香取隊咁
隊長獨斷獨行 其他人support
所以就算3個都咁勁 但係喺A rank最多第6
香取肯定唔係因為領袖魅力先
隊野唔散係因為兩個男嘅分別鍾意兩個女嘅
Rank A 第六好失禮咩?
唔講喇 越拉越遠
香取隊指揮一直都係操作員小華做緊
都唔明點解係都要話香取隊弱過另外兩隊
佢唔明我意思都無計
影浦同繪馬分別係攻擊手同狙擊手嘅頂尖級
北添9728 仲要極可能係支通常彈 而唔係炸裂彈
3個分別睇都係頂級嘅加埋都係得A06
可以諗到嘅自然係執行上嘅問題
所以咪話香取作為隊長唔合格囉
佢只係一個ace
我無話過香取隊弱過另外兩隊
我係話3隊都有機會贏
佢就不停放大香取 甚至話佢同遊真同級
而且強調香取隊會大躍進
而我就認為既然大家可以一齊爭 自然實力相若
之後分別係 個人分數/香取隊vs諏訪隊/rank戰排位 等topic拗
當中有部份係口同鼻拗 所以我都唔係咁想拗
我每次覆之前仲要係咁翻check自己有無記錯
我都好攰
我話唔差過遊真好多,有講過同級?
仲有當然三隊都有得贏 根本廢話
玉2弱過二宮隊咁多都贏到。
我一直都係講今次香取一定上番上位,同埋呢場會打得幾好睇。
講三隊入面香取隊最勁,贏面最大
你又講射擊戰香取隊火力會輸,一定用手槍同你步槍玩射擊戰啦
個人能力嗰到雙8k都唔知嘈乜鳩
同隊執雞三浦都有7k幾 都唔知點解香取可以無8k
如果隊長一定要做指揮大撚把隊長唔合格
"就連生驅同遊真1ON1 對打都頂唔順既速度,
香取自己就自己頂左成幾頁。B級攻擊手得三個人做到"
你自己講嘅

玉狛點贏我岩岩有係上面講
佢地唔係憑空話贏就贏 係有理有據
你講嘅香取隊贏面一直源自香取潛力同進步伏筆
戰術方面3隊中最弱 只係靠香取個人有無表現決勝負
團體戰自然以隊伍策略優先
而且我亦有講單支諏訪最弱
係你一直無視 淨係揸住團戰個part黎講

射擊戰香取隊火力最弱係不爭嘅事實
打杖自然係自己長處打對家短處
那須隊同諏訪隊係射擊戰上都有優勢
自然係呢方面落手

雙8k無確實描述
你話係 係你嘅判斷
我話唔係 都係我嘅判斷
呢part就係我所講嘅口同鼻拗
B rank 上中位
二宮隊 - 隊長指揮
影浦隊 - 隊長獨行 其他人support
玉狛第二(三雲隊) - 隊長指揮
生駒隊 - 討論形式(?)
東隊 - 隊長指揮
王子隊 - 隊長指揮
弓場隊 - 無咗指揮 弓場暫時指揮+培養緊帶島個人判斷力
鈴鳴第一(來馬隊) - 隊長指揮
香取隊 - 隊長獨行 其他人support/操作員指揮
諏訪隊 - 隊長指揮
荒船隊 - 3狙各自為政
那須隊 - 隊長指揮
柿崎隊 - 隊長指揮
東隊唔係隊長指揮
咁好明顯係你判斷錯
因為佢培養緊兩個攻擊手
你可以話佢係討論mode/培養mode
重點係佢係以隊伍整體為目標黎行動
佢只係唔直接落order 但係一直教同引導佢地

你覺得風間講嘅隊長職責係咩?
香取又有無盡責?
無客觀證明就話自己岩人地錯
自己望下三浦分數
咁我覺得荒船近攻都有8千既話 香取有8千以上都合理
但槍手有幾高就判斷唔到 冇乜客觀評價槍手強度既方法
隊伍構成唔同職責都唔一樣
唔通叫眼鏡做第二王牌?
槍手香取笑鳩隊友未有精英級嗰到已經顯示左
佢都同意,而家係死雞撐飯蓋咁話蝎子未必夠8k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞