漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論

1001 回覆
18 Like 5 Dislike
有排都見唔到replica
去神之國之前肯定有排行
好掛住replica
好想知作者將來會唔會畫下A級rank戰
剩係B級都咁好睇,想像唔到A級會打成點,加上仲有咁多人無打過
剩係諗下如果整場太刀川vs風間vs三輪vs嵐山都覺得好多野玩
修...遊真就拜托你了......
祼考仲keep到頭5
贏合作同傲嬌既木虎
兩個好難磨死既中距離,又有狙幫手唔可以亂黎
加多個木虎出去單挑
嵐山隊感覺上簡單樸實
所以好似無咁勁
事實上同前面幾隊都有得比
木虎可以單挑新型
除咗有外掛嗰頭幾個以外其他攻擊手/萬能手都應該可以一戰
合作性同戰術就睇捉遊真嗰次就知
我覺得風間隊同三輪隊要同嵐山隊一隊vs一隊都係50 50

反而想睇當真嗰隊點樣一個工作兵+一個狙打到A02
工作兵有得用瞬移
睇設定集 冬島得
switchbox(set瞬移) 變色龍 盾 / bagworm tag(?)
即係實際攻擊嘅得當真
個戰術應該都係當真周圍閃狙人
就咁諗一諗個打法 對家應該都幾痛苦
瞬移加狙好正
唔知東同當真邊個勁啲
假設佢地上到a級(會唔會要測試?
諗到可以改下武器都已經好正
剩係想知3雲幾時媾到木虎
小南又幾時媾到休斯
好似講過話a rank比賽大多數都係火力上比拼 b rank先係睇技術同戰術
東係當真師傅,而且東係戰術層面上應該算border 最top果批,我覺得無得比

單論狙擊水平嘅話依家可能係當真? 狙擊手個人rank第一
不過我傾向覺得主要係東已經唔係會追rank嘅人
FYI
當真

呢個好似係早幾話講二宮係A級同B級打法嘅差別
我想知繪馬幾時溝到千佳
其實作者係咪太忽略槍手
除咗左輪佬肥仔同烏丸
其他槍手感覺都冇乜特別既地方
一句射手用多啲腦就忽略槍手戰略會唔會唔係咁好
我相信呢個作者之後一定會有槍手情節
二宫戰前先出左no.1 槍手 之後實有得發揮
因為比起射手可以現場調整子彈而產生唔同打法
槍手要依靠支槍setting/附加trigger先做到戰術上嘅多變
否則一係用單個強硬戰術打到底(諏訪隊,弓場)
一係負責控場俾人收頭(嵐山所講嘅槍手/射手一般作用)
列舉一下
嵐山隊: 突擊步槍(通常+炸裂) + 瞬移
諏訪隊: 散彈x2(通常)
犬飼: 突擊步槍(?)(通常+追蹤) (個款係sub machine gun) / 追蹤(sub)
北添: 榴彈發射器(炸裂) / 突擊步槍(通常) for一般戰鬥
來馬: 突擊步槍(通常+追蹤)
弓場: 手槍x2(通常+變化)
里見: 突擊步槍(通常+追蹤) + 手槍(通常)
仲有特別d嘅萬能手
木虎: 手槍(通常) + 蜘蛛(特別版)
三輪: 手槍(通常+變化) + 鉛彈
個感覺就係射手隨時可以調整想要既效果
而槍手打之前己經比自己定制限制左
講應變靈活度槍手真係慘
你當打槍game人地可以隨時換裝,你就只可以用反宜家套裝
其實都幾大獲,我覺得槍手應付唔到敵人有突變既情況
弓場特別既地方=快槍手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞