漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論

1001 回覆
18 Like 5 Dislike
仲要好似遲遲都唔用咁,休斯我故佢viper突登留返打二宮/ikoma 依d高手 先出,gurantee 一定殺倒佢地留條路比千佳
遠征完應該都差唔多完啦我估
木虎同千佳
佢老味木虎呢d一定要落迷約先得,太有性格
我都想主角上能左佢
遠征選拔早過升rank A姐
唔代表遠征會早過A級 rank 戰
烏丸表示 溝女黎講得2個字
有道理 但可能唔會係rank戰模式
應該會叫做遠征前集訓
但正路會同d A rank對打下
之前作者講過挑戰a級方式係加入a級rank戰一齊打
想見小南同休斯,硬係覺得佢地有可能
木虎 千佳 那須隊長
呢類短髮女全部都好岩我口味
佢唔係話冇時間再打A級rank戰?
最正路都有d訓練先
但眼鏡仔自保都麻麻,成程遠征最擔心係佢
係話訓練長咗選拔提早左早過a級rank 戰,所以趕唔切
但訓練同a級rank戰應該同時進行
b級咁多隊 8round Rank戰都係1個月多d時間round 1 2月1日 round 8 3月5

Btw漫畫開始到而家漫畫時間都係過咗三個月左右
想像下木虎心心眼咁講: 我才沒感覺呢

左下角動畫化
但右下角東映animation

『ワールドトリガー』TVアニメ新シーズン製作決定です!!!!!!!
梶さん村中さん田村さん中村さんJFステージご出演ありがとうございました!!!!!!!
これからも応援よろしくお願いいたします!!!!!!!(担当)
其實啲動畫出新一季係咪通常都唔轉製作公司

作者賀圖
正路唔會轉嘅
不過都有一拳呢啲例子
基本上一買個版權係以十年計咁買。
就算質素唔掂都唔轉
一拳係咪同製作公司傾唔掂數先轉
第一季好地地評價又高轉嚟做乜

諗起第一季集集一開始都重覆同一段內容簡介就燥
嘥時間
成個動畫得廿零分鐘扣返段廢話op ed 個動畫內容加埋得嗰15分鐘多少少
個動畫又唔係做得好 完全係靠漫畫內容質素支撐
同鬼滅個情況完全相反
Jump賣版權之前究竟有冇睇清楚間公司啲動畫質素先賣㗎
而家都係得返漫畫60-70貨仔賣........佢係好心o既咪打完排位戰咪算。
東映今日一次過公佈3套出年播o既動書,套套年番格局,有好野都俾晒遊戲王同達冒大冒險。
原來遊戲王仲出緊動畫

不嬲有出緊既,但e代換埋人設
諗多左
佢手上套神級海賊王咪又係咁上下
但家下wt已經就完b級rank戰,睇佢會唔會好似之前咁追到勁貼然後斷左
或者加原創
佢死拖爛拖咪變之前咁,幾人原畫,有時甚至1人原畫
如果限左13-24集,我諗質素會好少少掛
佢手頭真係認真既我只係數到光美
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞