漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論

1001 回覆
18 Like 5 Dislike
眼鏡咁廢都高人氣 希望唔好搞佢
本身佢唔係rank無必要收頭就唔駛咁打法
對佢嚟講情報(人格魅力)先係武器
所以我先覺得偵測型適合佢啲
我睇中文版 以下係137若村同香取嘅對話

由頭到尾都無明確描述雙8k
而佢講得撞牆即係升唔到啦
咁個分可以高幾多啊

香取隊趺咗落中位之後就無上番上位
你所謂嘅兩場11分都係farm中位番黎
排位
場次(後) 香取 那須 諏訪
開季 7(9pt) ? ?
1 ? 13 8
2 7 13 10
3 >7 11 ?
4 9 >11 10
5 9 12 10
6 ? ? ?
7 9(30pt) 12(26-30pt) 10(30pt)
大家都係停留係中位
rank排名一直無變即係諏訪隊一直都低分/平分於香取隊
咁依家可以追平30分點 講搶分諏訪隊唔見得少過香取隊
sor回覆度執唔到
可以bail out番遠征艇
不過無記錯範圍得幾km
wow係喎
仲有trion兵個種類似膠囊嘅做法
有呢種技術都唔會比眼鏡用啦
點同
round4 玉2 升上 上位 round4香取先跌落中位
姐係round 1-3 香取俾上位強隊屈嗰時
那須同諏訪喺中位屈分喎,
你唔係以為同一個隊伍上位拎3分同中位拎3分難度一樣下話?
仲有好多野唔洗明示
如果你覺得香取展示既實力未到8K咪未到8K囉
還掂之後一定有機會講
如果你覺得香取同三浦攻擊手實力相當
香取實力天份都有係心態問題突破唔到
因為一直都係天才波過關就唔習慣樽頸
性格又容易煩躁天才嘅自負令佢唔肯努力
上次比空閒加眼鏡(全作最廢)屈臭完
應該會放低身段聽人意見同練習
round 4香取隊跌落中位之後仍然排位高過其他隊
即係個分係高過/平分但係前季排位高d
就算第5場打玉狛攞得1分之後都係(19pt or below)
前面確實係面對唔同級數嘅對手
但係之後大家都係打中位
而到依家個分可以追平 即係諏訪隊至少攞咗一樣分數
咁點樣話香取隊打嘅就係含金量高d啊?

我知你鍾意香取 我都唔會否認佢係中位入面係頂端
但係你太美化佢 一個人打哂我諗得迅/太刀川/二宮呢d級數
而且你太執著於話佢地開始進步嘅描寫
你識進步人地都識
最後我用烏丸做總結
我咁睇 香取隊有潛力但係下限都可以好低
潛力取決於香取自身成長同戰術配合
下限就係無狙會比有狙隊屈/香取被限制
不過香取隊有小華 set戰術應該無難度
B級中位常駐隊伍
二宮隊 影浦隊 弓場隊 王子隊 生駒隊
中位隊有幾多隊伍同呢五隊比到?
會唔會要打多波近界先?因為上次嗰班好似未完
香取作為戰士係有潛力
但係作為隊長就唔合格
暫時得一場睇
佢有一定嘅臨場判斷力 知道要做d咩
但係做唔到好似眼鏡咁即場指揮同應對
上場都係華諗計
所以我先話香取隊嘅進步會體現於團體同事前研究針對對手嘅戰術
咁香取隊又可以點比?
上季都係掹車邊第7
二宮 影浦 生駒 東 王子
呢5隊基本上穩坐上位
弓場(無咁個人) 鈴鳴第一 香取
就咁睇係呢3隊爭兩個位
但係依家見到嘅就係似較為下位嘅諏訪隊都有機會爭
暫時第8嘅鈴鳴第一同11嘅荒船隊都有30分(已打完)
上季第9嘅漆間隊連影都無(真係見都未見過)
證明B rank中位遠比你想像中混亂
根據唔同狀況會洗牌洗得好勁
其實佢地俾神之國搵笨
神之國有黑t都打得咁辛苦
叫佢地打咪即係叫佢地送頭
無bail out連第2次機會都無
如果border遠征個時佢地個國家仲未走
可能等到離開玄界之後先搞事
明顯成隊領隊係華
你幾時睇到佢哋係掹車邊第7?
人地評價係連續兩個賽季穩居上位喎
另外我仲想講下玉狛
依家玉狛可以打得順風順水 主要係靠兩樣野
1. 2個A+1潛力A
2. 資訊不對等
玉狛一直靠研究對手同時不斷掉新牌出黎先可以同上位打
如果之後有機會同樣情況下繼續打落去
我唔覺得可以咁順利
亦都因為咁 玉狛去遠征總係覺得好"牙煙"
大家都唔知對方底蘊(除非休斯真係近界通到連詳細戰力情報都知)
咁香取就唔好做隊長啦
一係嵐山隊咁搵第2個做ace
一係弓場隊原本咁由神田做指揮
86話
136話評香取隊兩次穩居b級上位,如果真係掹車邊就唔係穩居啦
咁隊長都有好多種 唔一定係總指揮
而且戰場上都係香取落命令決定作戰方針
所有野都係相輔相成 香取隊睇香取頭就一定
但係其他可以負責提供戰術意見
好似休斯對眼鏡咁 只係香取無尊重其他隊友
香取隊嘅進步其實就係玉狛第二個方向咁

我又未見過影浦落order
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞