漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論

1001 回覆
18 Like 5 Dislike
無睇錯應該係那須vs諏訪vs香取
那須
我都係睇到佢地三個~
劇情上唔好話拖 我甚至覺得快
第一場B rank係2月1
最尾呢場係3月5
實際上係一個月打咗8場
三雲隊仲要keep住有明顯嘅變化
表現遠遠超出一般新人嘅級數
(雖然有2A+1潛力A同埋一直打資訊不對等)

至於連載方面身體問題無得講
依家月刊兩回算係咁啦
你望下火鳳 雙週變月刊 仲要有時一休就變雙月刊
再唔係望下hunter 你就唔會認為WT可以稱得上拖
用番單行本計就唔拖
劇情都係戰鬥,說明,故事推進一步步好穩定咁去緊
作者又唔係邊作邊諗type,冇拖既需要
上集講到眼鏡咁屈機
今集抽到佢變地底泥
休斯bail out又唔關佢事
千佳開槍又唔關佢事
佢連自己贏左都唔知
出左未
我都覺得唔算拖架啦,你會feel到每一話個內容都好豐富作者算係寫得多細節位,再加埋作者身體狀況令佢出得好慢,所以先覺得打b rank打左好撚耐
二宮戰打左10集算係咁,反而完得比想象中突然,真正拖既係東映,跪求東映出得好好睇睇,唔好啊啊啊啊啊左成分鐘,仲有畫我既出水bb唔好畫咁崩
經典呀呀呀呀呀呀呀呀
還好啦, 大方向係跟佢想像中發展, 細節位由有能力ge隊員去做臨場應變, 做到隊長應有效果啦
第二季東映都冇咩期望 不過youtube 啲WT動畫clip都幾多views
喺鬼佬當中都算幾受歡迎 ?
眼鏡不嬲唔係特別醒
佢強項只係捉路
今次得1集?
今次得一集??唔夠喉丫!!!!
笑撚死米屋同雷之羽條友 一開頭2個得晒米咁既樣 唔講以為睇緊蛭魔
香取應該係神經刀黎但我諗佢同空閑都唔會稱得上差好少掛

睇數字唔係差咁遠
不過臨場應變 觀察力 分析力呢d應該有相當差距
始終經驗無可能夠遊真多
而且精神方面表現太差 單係呢方面仲衰過依家嘅笹森
上次rank戰後香取先開始勤力,參加作戰會議
第一場見線陣,無練過即場利用線學空閒出到招,其他人見到線陣只係清
香取 仲要毒蝎同槍都有精英級

我想睇有團體合作香取隊同有準備之下香取隊。

一隊靠香取就上到B級上位就知咩事
咁既話3隊黎講得諏訪隊唔夠突出除咗人設比較鮮明之外技術上係真係純粹一個b級
唔似香取呢啲比較有資質同埋同出水一樣可以每一發既變化彈都即刻更改軌道既那須bb咁勁
香取隊=本身B級上位最後一位今季跌咗
那須隊=未上過B級上位,今季想衝上去
又有得丁那須
諏訪隊今場應該。。。
好想睇那須啲變化彈
那須隊E家應該成隊都有炸裂彈 好想睇佢地圍炸一個人
其實諏訪有乜特長/強項?
印象中佢係border入邊比較資深嘅一個?

定佢純粹係年紀大
其實可唔可以用sniper射炸裂彈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞