Asus ZenFone 討論區(4)

1001 回覆
18 Like 8 Dislike
你搵到zenfone唔係odm代工咩?你講咁耐咪又係一條証據Link都放唔到出嚟畀我睇…
淨係放條OEM設計概念機飛機文嚟,話明R&D OEM外判,當然係可以Show返自己品牌設計嘅野出嚟啦,但R&D部門唔係ASUS手機業務自己部門
啦啦啦
唔係我話係就係
而係asus佢自己講到明zenfone6係自主設計
再交俾支那做oem生産
依支米美圖見佢咁賣得先出張所謂概念圖
你就老屈zemfone6係odm機
又FF,完全無任何理據純粹鳩up
點解zenfone賣到咁平,同樣ROG又賣得咁貴? 價錢上都略略知道
點解Sony成日畀人屌佢規格落後價錢天價? 自家生產+OEM方案就係咁…
ROG Phone,如果係大陸一眾ODM品牌,$5000樓下都買到啦。
上面未有講zenfone係華碩嘅R&D嘅證據囉,你係盲撚?
嘩!
一句飛機文就否定曬所有嘢
good job
好撚戇鳩,原來純粹係睇價錢
好撚井蛙
OEM都算自主設計,但R&D係委托其他公司幫佢做。唔係華碩手機部門裡面自己個R&D。
佢選擇性失明
睇咗篇支那農場新聞就當真理咁出嚟獻醜
唔係華碩自己R&D有冇證據?
佢係咁失明我都唔知講咩好
結果小米收購咗美圖,第一部美小米圖手機外型都有9成zenfone影子。無可否認。
如果你唔信,你都可以嘗試搵証據証明你認為華碩手機非ODM出嚟。
保咁耐得一篇飛機文…
生產呢?仲未提唔出証據…
仲有你搵到實據非ODM先回我,唔好淨識單打?你係約我打網球、乒乓波先好打單啦
*小米美圖
條友都幾癲
不停 quote content farm
又話人地d 證明係流
自己又俾唔到 實少少嘅odm 證據

仲可以話 R&D 外判 + oem = odm
但係就內幕料咁 完全 唔知判左比邊間做
你都戇撚鳩
你指控人要人搵證據幫自己擺脫指控?
你大陸落嚟啊?
佢ff得好癲,係咁放大農場新聞嘅嘢
依家係你話zenfone6係odm機
你唔搵實據仲叫我哋搵
冇野吓話?
我唔指控佢,我係將事實講出嚟…你就係指控我講大話,但得一篇飛機文又實証唔到zenfone絕對非ODM生產、
部機後面就有句ASUSTek computer
inc. All Rights Reserved
odm機唔知會唔會有依句呢
你一日証明唔到 一日都唔係事實
that's all
咁我都可以 掉返轉講姐
你得一幅圖
又實證唔到zf6 絶對係odm 生產
唔好on9啦你
依家係你提出個問題又証明唔到你係啱呀
主次不分
其實你知唔知自己打咗啲咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞