Asus ZenFone 討論區(4)

1001 回覆
18 Like 8 Dislike
真係5000電
正呀
應該唔賣64gb 版本啦
d 相像素太高 好快爆
依家 部zenfone 5 已經會定期清 都幾密下
又唔出中階 要儲錢
幾好

唔該唔好再搵泡星做代言
中階應該留俾max pro
啱呀
洗幾千萬 代言手機 個effect 都賺唔返

幾千萬 做promotion 降下價 出bundle 送配件 仲實際
孔劉公仔 果期真係笑到癲
咁少d 機海 應該係好事嚟嘅
專注d
但係 max pro 個cycle 有排先到下一部
最好笑係搵孔劉做代言人無耐佢都已經唔太紅
IPS正皮
想衝, ZF6已經好接近心目中手機, 要考慮只有兩點

1) 6.4 吋的 FHD+ LCD (2340 x 1080)

2) 48MP 的主攝(IMX586 感光器配 f/1.79 鏡頭,帶雷射對焦)和 13MP 的 125 度超廣角相機。兩者和雙 LED 閃燈都被放在可前後翻轉的模組上以兼顧自拍和正常拍攝,但由於空間的限制,華碩這次並沒為 ZenFone 6 加入光學防手震。而在錄影方面,主相機可以進行最高 4K@60fps 錄影(但只有 30fps 模式才有電子防震),同時也能用來拍攝 720p@480fps 慢動作。

呢兩點算唔算比其他廠旗艦機低D????

仲有一樣係以前經驗, 好耐好耐既ASUS電話, 仲係WINDOWS, 用完比我感覺係, 一流價錢, 設計, 但九流QC, 而家唔知仲有冇改善到
https://www.gsmarena.com/asus_zenfone_6_hands_on-review-1933p6.php
睇完呢啲相,我覺得無OIS影響都唔大
暫時黎講幾掂,但係始終有啲擔心舊嘢個耐用程度
終於無同心圓,可以考慮了
係咪癡咗線
855 三卡槽 真全屏 主鏡當副鏡 5000電
仲要499/599
點同你玩

香港幾時出
6GB + 128GB $4998 六月頭
8GB + 256GB $5798 六月尾
我都仲用緊ZF3
開心使用中
都係zf3,係收wifi收得差,其他都冇咩大問題
真三卡
無左 d 煩到死既垃圾 app
NFC

等降價就入得。
咁呢啲無得擔心得咁多
所有呢類型嘅鏡頭不論係升降機好、flip好、突出鏡頭好,佢都係有消耗性即係每次用都會消耗壽命,但你用盡個mon就只能用呢啲方法去做,除非你唔要全螢幕嘅啫
難d wor, ZF5, ZF5Z 到而家都好似無跌過價
ZF4 好似都唔使等好耐…

反正部機未壞可以慢慢等。
有冇多D用家講下以往機既QC如何,想衝6+128
多2GB和128加八屌得過嗎?
話時話,如果佢呢個 spec,唔要 flip camera,單純後置相機賣平 500 蚊就好…

反正我又唔用前置既相機。
而家前置鏡係基本
你竟然講唔要
而家應該唔會有電話係無前置鏡頭瓜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞