Asus ZenFone 討論區(4)

1001 回覆
18 Like 8 Dislike
部機係好吸引, 但太大部
我手細, 依家係佢同s10e之間搖擺緊
s10e個size最正, 但續航力好似麻麻
zf6 太大部, 但有核電 3 卡
我都係手細,用緊SE
本身諗緊pixel 3/ iphone 8,但係zenfone 6個spec真係好屈好想試下
係。 依家惟有等6 月出左去試下真機再決定
佢地真係好就客

又留3.5 又三卡糟
呢d 都係未來發展會cut既位
希望銷量好 證明比其他廠睇係work啦
台灣CEO貼地好多
咩屏下指紋 無線充電果d唔係大眾成日用既野唔整
5000電 3.5mm 3卡已經夠殺
無用過雙卡機...如果一邊用嚟做公司野另一邊私人野,聯絡人、whatsapp、相簿呢啲可唔可以都分開兩邊?
asus自己有twin app可以拆開whatsapp之類做兩個account
其他雙卡機都冇依個功能
要6月先有??
話6 月初係香港出嘛
幾時開始有得預訂
同埋唔知預訂有咩送呢
係咪都係無 AR Core ?想玩 Pokemon GO
s10e 我見上網有d講到SoT得 3, 4 個鐘
有d人又話 有6, 7 個鐘
如果有6, 7 個鐘我都接受到既, 我寧願佢厚1,2mm整大舊電。

zf6 又真係太大, 仲長過s10+ 啊..... 叫我呢d手細既情何以堪
我都寧願d機整細部但厚身d 手感一流

重少少都唔緊要,最緊要大電
巴打同我口味一樣
啱啱上網睇左d review, 突然提起我一樣野, Asus機有one hand mode, 如果ok既話其實可以接受部機大d..... 不過放落褲袋都麻煩
zenfone 6 係咪用唔到軟殼
一係鏡頭位開窿
鏡頭位開窿
今次幾抵都唔想換機住
用緊部zf5仲好地地

未壞既zf3都仲放埋一邊, 唔知有咩用途
我仲爭扎緊, s10e, 同zf6 各有各好
咁我可以狗衝呢部喇
本身睇緊A80
但部機仲長過ZF6
應該凹個位比鏡頭轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞