Asus ZenFone 討論區(4)

1001 回覆
18 Like 8 Dislike
比oneplus7吸引
簡直原全不用再考慮oneplus 7 & 7 pro了
希望可以装埋Gcam
出舊用家優惠即買
已經 平盡全場囉啵
雖然我都係咁諗
但係部zf 5 仲好健康
一樣用緊zf5
其實4gb ram真係唔係好夠
又冇2K又冇UFS3.0
咁萬普有冇5000電、三卡槽?
各有各好 但最平都5K幾
ONEPLUS 國行平好多
既然各有各好,而且你又會買支那機買支那版
咁你入嚟做乜?
未諗好買邊部 想睇下其他人有咩睇法姐
我估你好著重性價比,如果唔係唔會為咗平連去支那買支版你都可以接受
如果好重視性價比,今次zf6肯定唔會好似之前咁4k頭又送呢樣送個樣,但佢target嘅客係實用為主嘅,即係佢有5000電、三卡槽、3.5mm、後置指紋,全部呢啲都唔係用嚟搞噱頭用,但就非常實用,睇就睇你認為呢啲實用功能值唔值得用4k尾去買
但坦白講,實用嘅功能通常都未必對性價比有乜嘢加值,所以好鬼著重性價比嘅人可能會覺得佢貴
都好多人有用前置鏡架
用開ig 果啲都一堆
所以依種設計我覺得幾好
影自拍相仍然可以用高畫質既鏡頭影
佢將以前selfie 系列target 既客融埋入去
而耐用度只要夠頂到2,3年
就已經對大部分人無影響
依部ZF6已經係務實既手機
就返大部分消費者想要d乜 唔會on99 cut走左sd card slot 3.5mm
如果zf6有埋OIS 防水防塵 又2k mon果d就天下無敵啦 仲洗玩咩
我已經諗住trade左部zf5黎換6
本身用緊ZF4,見ZF6個相機竟然冇OIS真係有d失望...話就話用大光圈同更快運算速度去補救,但對我呢d手震王嚟講真係有點卻步
睇埋遲d發佈嘅MAX PRO M3先算...
無ois
夜景連s10都比唔上
有可動式既野
要搞防水防塵價錢可能直線上升
mon就應該可以但升左續航力都會差左
s10夜拍暫時嚟講唔係第一就第二喎
p30pro同pixel已經喺前面
呢d人想買大陸機咪由佢囉
比人想backdoor又唔諗下 只係識睇個價錢平 d spec高就買
p30 pro夜拍變晒色,盲測輸晒俾s10喎
pixel gcam不嬲都夜拍勁嘅啦,但佢光圈的確係無s10咁大呢個都係硬件上嘅限制,唔係靠software可以處理到,係唔係贏到s10就唔知啦

btw你係唔係期望zf6可以超越s10個f1.5大光圈?係嘅話佢真係做唔到
成日話咩咩功能無 硬件又無乜野乜野機咁好
但又唔諗下呢個價錢做到既野有幾多 只係識睇做唔到既野
p30 pro D相真係油畫黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞